Befolyásos al-Kaida-vezetők halhattak meg egy jemeni légicsapásban

Napló - A jemeni légierő csapást mért az ország déli részén az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet feltéttelezett állásaira, s a védelmi tárca hétfői bejelentése szerint a támadásban megölték a terrorszervezet két befolyásos vezetőjét.

MTI

A tárca közleménye szerint a vasárnap légicsapásban megöltek - akiknek nevét nem közölték - a fővárostól, Szanaától 500 kilométerre fekvő táborukban "terrorcselekményekre készültek az ország létfontosságú objektumai ellen". Helyi források korábban arról számoltak be, hogy a légitámadásban legalább húszan haltak meg. 
Jemenben tavaly év vége óta indult átfogó akció az országban működő al-Kaida terrorszervezet felszámolására, miután az több terrorcselekményt is magára vállalt. Jemen terrorfenyegetettségére azután irányult rá a nyugati közvélemény figyelme, hogy decemberben az al-Kaida helyi szárnya merényletet kísérelt meg egy Hollandiából az Egyesült Államokba tartó repülőgép ellen.
Legutóbb március elején az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat 11 tagját fogták el a jemeni biztonsági erők Szanaában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!