Belga GP: Raikkönen győzött Fisichella előtt

Spa - Raikkönen mellett Fisichella (Force India-Mercedes) és Vettel (Red Bull-Renault) állhatott még fel a Forma-1-es Belga Nagydíj dobogójára.

MTI

A Ferrari és a finn versenyző idei első futamgyőzelmét szerezte meg Spában. Raikkönen ezzel pályafutása 18. sikerét könyvelhette el. 

A pontversenyben éllovas brit Jenson Button (Brawn GP) és honfitársa, a címvédő Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) egy négyes karambol következtében már az első körben kiesett. 

A rajt után Fisichella megtartotta első helyét, Raikkönen viszont feltornázta magát a másodikra, de már az első kör közepén négyen is kiestek a vetélkedésből. A francia Romain Grosjean (Renault)meglökte Buttont, majd a brit nekiütközött Hamiltonnak és a spanyol Jaime Alguersuarinak (Toro Rosso). Azonnal beküldték a biztonsági autót. 

Az élen Fisichella, Raikkönen és Robert Kubica (BMW-Sauber) volt a sorrend, amikor eltakarították a roncsokat és három kör után a safety car levonult a pályáról. A 2007-es finn világbajnoknakmindössze fél körre volt szüksége ahhoz, hogy elszáguldjon Fisichella mellett és az élre kerüljön, mögöttük a lengyel Kubica következett. 

Raikkönen és Fisichella a 14. körben cserélt kereket, így átmenetileg Vetttel került az élre. 

Féltávnál változatlan volt a sorrend az élen. A 24. körben Fernando Alonso (Renault) kereket cserélt, ám kísértetiesen ugyanaz esett meg vele, mint a Hungaroringen: nem sikerült "rendesen"rögzíteni a bal elsőt és ugyan visszament a pályára, de egy körrel később - a csapat utasítására - visszarendelték és fel kellett adnia a viadalt. 

Raikkönen és Fisichella 14. körrel a leintés előtt cserélt másodszor kereket. A Force Indiával versenyző 37 éves olasz versenyző üldözőbe vette a Ferrarit, de megelőzni már nem tudta. A 35. körbenVettel remek boxtaktikával megelőzte Kubicát és a harmadik helyre került. 

A hajrában már nem változott a sorrend az élen.


(Fotó: MTI/EPA/JAN WOITAS)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!