Bemutatkozhatnak a lányok az arénában

Megyei körkép - A női kézilabda NB I/B a zárófordulójához érkezik a hétvégén, a feljutó Veszprém Beton KC a Veszprém Arénában a Siófokot látja vendégül. A férfiaknál még két kör következik.

B. Virág Rita

Vp. Beton-Siófok
 
Tét nélkül, a szép búcsú reményében fogadja a jövőre már az NB I-ben szereplő Veszprém Beton KC női alakulata a Siófokot. A mérkőzésnek a Veszprém Aréna ad majd otthont, szombaton 18 órától.

- Nagyjából ugyanaz a helyzet, mint az előző fordulóban a Szekszárd ellen volt, vagyis tét nélkül, felszabadultan, ugyanakkor a presztízsért kézilabdázunk a Siófok ellenében - hangsúlyozta Gyurka János, a veszprémiek szakvezetője.  

- Ezzel szemben vendégeink vállát komoly teher nyomja majd, hiszen ha két pontot rabolnak tőlünk, akkor felléphetnek a dobogó harmadik fokára is. Azonban nem szeretnénk, nem akarunk vereséggel búcsúzni a másodosztálytól, mindenképpen győzelemmel óhajtunk ünnepelni.

A Beton szombati ellenfeléről érdemes még elmondani, hogy roppant agresszíven védekezik és támad, remek lövősorral rendelkezik, kompakt, egységes csapat. Bár az ősszel 11 góllal jobbnak bizonyultak Gyurka János tanítványai, most nehezebb ütközet vár rájuk.
  
A derbi előtt három alkalommal edzettünk az arénában. Igyekeztünk belakni, megszokni a csarnokot. Nemcsak térben kellett elhelyezni magunkat, hanem a talaj is egészen más, mint korábbi otthonunkban a Vetési gimnáziumban.
 
A kiváló tréner hozzátette, nagyon bíznak benne, hogy szombaton rengeteg néző, szurkoló kilátogat az arénába - az MKB-s bérletek közül az O és a P1 szektor 9. soráig erre a derbire is érvényesek -, és tömött sorok előtt, méltón búcsúzhatnak az NB I/B-től.
 
KK Ajka-PLER II.

A férfi kézilabda NB I/B-ben az újonc Le Belier KK Ajka már eddig is dicséretesen szerepelt, hiszen most a hetedik helyet foglalja el 20 ponttal. A tabella szerint egyenlő erők küzdelme következik a hétvégén, mert a PLER KC II. csupán két ponttal gyűjtött többet.
  
- Ellenfelünk a pontvadászat utolsó mérkőzését játssza ellenünk, a jövő heti meccsét már korábban letudta. Ez azért fontos, mert ha nyerünk megelőzzük a PLER II.-t és hetedik helynél nem végezhetünk hátrébb. Vereség esetén pedig a nyolcadiknál - mondta Poór Tamás, az ajkai edző.
  
- Sajnos elég szűkös a keretünk a sérülések miatt. Azonban már a múlt héten Pécsett is bizonyítottak a fiatalok (Menyhárt, Zeitler, Takács) és úgy vélem, most is bevethetők. 

Bakonyerdő-Ercsi
 
A hátralévő két fordulóban már nem hibázhat a Bakonyerdő-Elmax VSE férfi csapata, különben jövőre az NB II-ben folytatja.
 
- Úgy is fogalmazhatnék, a 24. órában vagyunk, ezért már egyetlen apró hiba sem fér bele a következő meccseken - kezdte Vesztergom Zoltán, a Bakonyerdő edzője. - Négy pontra még mindenképpen szükségünk van, mert csak abban az esetben tudunk elkerülni a kieső helyről.
 
Az Ercsi a Pápa mögött az utolsó, 13. helyen áll a tabellán tíz ponttal,míg a Bakonyerdő a 12. 12 egységgel.
  
Szerencsére Cziklin Gergőn kívül mindenki egészséges. Örömmel mondhatom, hogy Andorka Gábort is elengedi az MKB Veszprém szombaton, így a legjobb összeállításunkban léphetünk a pályára az Ercsi ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!