Bíróságra jár a Magyar Hírlap?

<b>Budapest</b> - Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) foglalkozik a Veszprém Megyei Bíróság elnökének nyilatkozatával, és később döntenek arról, hogy indul-e etikai vagy fegyelmi eljárás - közölte <em>Újkéry Csaba</em>, az OIT tagja és szóvivője.

MTI

Az OIT hétfői ülésén Draskovics Tibor igazságügyi miniszter napirenden kívül felvetette, hogy a testület foglalkozzon Horváth György veszprémi megyei bírósági elnök Magyar Hírlapban megjelent nyilatkozatával - mondta Újkéry Csaba. 

Horváth György néhány napja a lapban többek között arról beszélt: nem tartja helyesnek a kormányfő arra irányuló felhívását, hogy állami szervek, hivatalok ne fizessenek elő a napilapra, mert ez a veszprémi bírósági vezető szerint a sajtószabadság elleni támadás - idézte fel a történteket Újkéry Csaba. 

Hozzátette: az OIT foglalkozik az igazságügyi miniszter által felvetett esettel és a szükséges információk birtokában dönteni fog arról, hogy van-e alapja fegyelmi eljárás megindításának. 

Az OIT következő ülése várhatóan március 3-án lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!