Borzalmas - Majdnem elvágta a torkát a bíróság előtt!

<b>Veszprém, Pápateszér</b> - Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt is elítélték tegnap a megyei bíróságon a pápateszéri <em>Birkás Jenőt</em>. A 44 éves férfi 2007 áprilisában, a házassági bontóperét megelőzően a pápai bíróság udvarán, majd az épület közelében nekitámadt asszonyának: földre rántotta, a bicskájával megvágta a nyakát.

Mátételki András

Ezt követően elkezdte levágni a haját. A nő segítségére siettek férfi ismerősei, akiket a büntetett előéletű férfi a bicskával távol tartott. Tizenkét esztendős fia egy vasrúddal „védte” az apját. 

A majdnem tragédiával végződött bűncselekménynek két civil ruhás rendőr vetett véget: egyikük a levegőbe lőtt, majd társa Birkást a földre kényszerítette. 

A megyei bíróság bűnösnek mondta ki a férfit életveszélyt okozó testi sértés és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, valamint könnyű testi sértés vétségben, ezért három év kilenc hónap börtönre ítélte. 

Az ügyész elfogadta a döntést, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!