Búcsú buli helyett családi nap

Sóly - Megkapja a további munkatársak foglalkoztatásához és a működéshez szükséges összeget a Hajmáskér-Sóly Református Társegyházközség házi segítségnyújtó szolgálata, így bővíteni tudják tevékenységüket.

Halmos György

Erről Vajda Gyöngyi, a szolgálat vezetője nyilatkozott. A társegyházközség házi segítségnyújtó szolgálata március 1-jétől rendelkezik 450 fő ellátásához szükséges jogerős működési engedéllyel, ami alapján jogosultak állami normatíva igénybevételére.

A pénz azóta nem érkezett meg, ugyanis a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal a további 450 fő befogadására irányuló kérelmére vonatkozó szakhatósági állásfoglalását visszavonta, az üzemeltető (az egyház) pedig már nem tudta kifizetni a béreket. Ezt a határozatot bírálták felül az illetékes minisztériumban, és megérkezett a pozitív döntésről szóló tájékoztatás.
 
Rengeteg papírmunka lesz az elbocsátott dolgozók visszavétele miatt, de ennek örömmel teszünk eleget. Hétvégére búcsú bulit szerveztünk, a jó hírek fejleményében ez családi nap lesz - tette hozzá a szolgálat vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!