Cameron és Tarantino is esélyes a rendezői díjra

Los Angeles - James Cameron az Avatarral, Quentin Tarantino pedig a Becstelen Brigantykkal nyerte el a jelölést az Amerikai Rendezők Céhének (DGA) díjára.

MTI

Cameron 12 évvel ezelőtt a Titanic-ért megkapta a DGA legjobb rendezőnek járó díját, Tarantino viszont mindeddig csak a jelölésig jutott: 1994-ben a Ponyvaregénnyel került be a díjesélyesek közé.

A rendezői testület jelöltlistájára került még Kathryn Bigelow (The Hurt Locker), Lee Daniels (Precious) és Jason Reitman (Egek ura) is, akik először részesültek ebben a megtiszteltetésben.

Az amerikai rendezőcéh játékfilmes, televíziós, dokumentumfilmes és reklámfilm kategóriában osztja ki évente díjait. Az idei ceremónia már a 62. lesz. Az átadás január 30-án lesz Los Angelesben, egy bankett keretében.

Tavaly a Gettómilliomos brit alkotója, Danny Boyle kapta a legjobb rendező díját, aki később az Oscar-díjat is elnyerte társadalmi drámájáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!