Club Aliga: vissza a kezdetekhez

Balatonvilágos - A beruházó kérésére az önkormányzat lezárta a Club Aligával kapcsolatos eddigi terveztetési folyamatot, és mindent előről, a nulláról kezdenek el.

Halmos György

- Elvesztegettünk két évet - kommentálta a polgármester a döntést. A fejlesztő kérése volt, hogy indítsák újra az egész folyamatot, és ahol szigorúbb kitétel van a meghatározásokban, ott annak akarnak megfeleni - nyilatkozta Fekete Barnabás.

Elmondta, hogy a tervek szerint az építkezés jövő év első felében indult volna, most úgy látszik, hogy minden folyamat legalább két évet, ha nem többet csúszik. Kiderült, hogy a tervezés egyik szakaszában nem volt közzététel, és amiatt, hogy ne legyen semmilyen törvényességi aggálya senkinek, ezért kérte a beruházó az új folyamat elindítását.



- Az első lépés a cél meghatározása volt, majd a településfejlesztési koncepciót kell elkészíteni. Szükség van a település szerkezeti tervének, a szabályozási tervének és a helyi építési szabályzatnak az elkészítésére is - ismertette a folyamatot a Fekete Barnabás.

Club Aligát 2007-ben az SBI-csoport érdekeltségébe tartozó Pro-Mot Hungaria Kft. vette meg 5,5 milliárd forintért. A fejlesztő korábban arról tájékoztatta a Naplót: várhatóan 2012 tavaszára lezárulnak az engedélyeztetési eljárások és megindulhat a fejlesztés. A felvázolt optimista verzió mellett reális kezdési időpontnak 2013 tavaszát tartották, utána kezdődhet a 15-20 éves időtartamra tervezett fejlesztés. A projekt teljes összege mintegy 75 milliárd forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!