Cozma-gyilkosság: A sérültek állapotáról

<b>Veszprém</b> - Stabil, jó állapotban van a tegnap hajnalban Veszprémben megkéselt kézilabda játékos - tájékoztatta <em>Rácz Jenő</em>, a veszprémi megyei kórház főigazgatója ma hajnalban az MTI-t.

Szausev Xénia

Az életveszélyen túl vannak a fiatal sportolók, de ennél részletesebb információkkal egyelőre nem szolgálhatunk - tette hozzá a főigazgató. 
    
Rácz Jenő azt még vasárnap elmondta, hogy Ivan Pesicsnek, az MKB Veszprém KC horvát válogatott kapusának kivették az egyik veséjét, Zarko Sesum, a csapat szerb válogatott irányító játékosa pedig súlyos fej- és szemsérüléseket szenvedett, s tegnap őt is megműtötték. 
    
A főigazgató közölte: szó nincs arról, hogy a fiatal játékos megvakulna az egyik szemére. Egyelőre látási zavarai vannak, amelyek az arccsonttöréséből származnak, de a szeme világát nem fogja elveszíteni - mondta. Egy korrekciós műtétet követően a szeme "maradéktalanul gyógyulni fog" - tette hozzá. 
    
Veszprémben vasárnap hajnalban két nagyobb társaság szórakozott az egyik bárban, s az emeleti teremben tartózkodók közül többen szóváltásba kerültek a földszinti és az alagsori  helyiségekben szórakozó veszprémi kézilabdásokkal. A sportolók egyik társuknak a gyermeke születését ünnepelték. 
    
A szóváltást követően a veszekedők az utcára kerültek, s ott a veszprémi  kézilabda csapat és a román válogatott tagját, Marina Cozmát halálos mellkasi szúrás érte. Hátulról vesén szúrták a társa segítségére siető Ivan Pesicset, Zarko Sesum pedig a bántalmazás következtében súlyos fej- és szemsérüléseket szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!