Cozma-gyilkosság - Elfogták az ötödik gyanúsítottat - B. Csabát jól ismeri a rendőrség?

<b>Zalaegerszeg</b> - Újabb, ezúttal egy zalaegerszegi férfit fogtak el a rendőrök a Marian Cozma-gyilkossággal kapcsolatban. A 180 centiméter magas, kopasz, 47 éves <em>B. Csabát</em> a veszprémi és zalaegerszegi nyomozók szerdán délután a zalai megyeszékhelyen fogták el, majd a főkapitányságon előállították.

Halmos György

Dr. Váradi Piroska, a megyei főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a férfit még szerdán délután Veszprémbe szállítják, kihallgatják, és azt követően döntenek arról, hogy őrizetbe veszik-e. 

A zalai férfi egyébként tanúkihallgatások adatai, és videofelvételek alapján került képbe. A nyomozással kapcsolatos újabb hír, hogy pénteken Veszprémbe szállítják a február 8-i gyilkosság napján elfogott R. Sándort és N. Győzőt, akik azóta Ausztriában, kiadatási őrizetbe vannak. 

A gyilkossággal kapcsolatban Sz. Ivánt múlt héten szombaton előzetes letartóztatásba helyezték. A férfi múlt héten pénteken adta fel magát a rendőrségen. A veszprémi nyomozók a VIII. kerületben vették kedden őriztbe P. Gábort, akit a bíróság szerdán előzetes letartóztatásba helyezett. 

Váradi Piroska szólt arról is: a napokban, különböző híradásokban a körözés bejelentése, valamint a kiadás dátuma közötti időbeli eltérés magyarázata az, hogy a veszprémi nyomozók még a hivatalos nemzetközi körözés kibocsátása előtt telefonon értesítették osztrák kollégáikat, miszerint a gyilkosság gyanúsítottjai valószínűleg arra próbálnak szökni. 

Erre egyébként a jogszabályok lehetőséget adnak - tette hozzá.  A nemzetközi körözés kiadásának bonyolult szabályai vannak, a rendőrök időt akartak nyerni azzal, hogy hamarabb értesítették osztrák kollégáikat.

B. Csaba régóta ismert rendőri körökben. A Zalai Hírlap információi szerint egyebek mellett csalásért, kerítésért volt büntetve a zalaegerszegi, pontosabban pózvai hozzátartozókkal bíró férfi, aki tatabányai bejelentett lakcímmel is rendelkezik. 

Úgy tudjuk, hogy jelenleg életveszélyt okozó testi sértés miatt is folyik ellene eljárás. A mostanában védelmi pénz üzletben utazó férfi ugyanis egy vita során karddal vágta meg ellenfele combját. Ez a megyeszékhelyi, illetve a Balaton környéki szórakozóhelyek feletti ellenőrzésért folyó küzdelem egyik epizódja lehetett.

Néhányan tudni vélték, hogy B. Csaba Sz. Iván apósa, de valószínűbb, hogy más rokoni szálak fűzik a Cozma-gyilkosság másik gyanúsítottjához.

Itt mindent megtudhat a Cozma-gyilkosságról!

Itt megvásárolhatja a Marian Cozma emlékére elkészült cd-t!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!