Cozma-gyilkosság: Pengeváltás a felek között

<b>Veszprém</b> – A bíróság határozottan visszautasítja az országos főkapitány azon állítását, hogy február 8-án, a Cozma-gyilkosság napján nem lehetett utolérni az ügyletes bírót, aki végül kiadta a nemzetközi elfogatóparancsot a két gyanúsított ellen.

Mátételki András

Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány még a múlt héten a következő kijelentést tette a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt: "A Veszprémi Városi Bíróság bíráját a rendőrség órákon át nem tudta elérni."

Dr. Horváth György, a megyei bíróság elnöke arról tájékoztatta lapunkat, hogy a hétvégi ügyeleti beosztást megküldik a megyei és a városi kapitányságnak, valamint a megyei főügyészségnek és a városi ügyészségnek. Ebből kiderül a bíró neve és elérhetősége, így őt a nap bármely szakában utol lehet érni. 

Az elnök kiemelte, nincs annak nyoma, hogy a rendőrség megkísérelte volna felhívni az ügyeletes bírót, akinek telefonján nem szerepelt nem fogadott hívás. A rendőrség illetékese nem hívta fel telefon a megyei és a városi bíróság éjjel-nappal működő porta- és telefonszolgálatát sem. 

A bírót aznap az ügyeletes ügyész hívta fel este hét óra húsz perckor - ezek után kiadta az elfogató parancsot. 

Dr. Váradi Piroska, a megyei főkapitányság szóvivője az üggyel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy a kellő adatok birtokában kollégái megtették a szükséges lépéseket. A telefonos ügyet az ORFK vizsgálja. 

Új információ az ügyben, hogy a megyei főkapitányság elküldte a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnak azokat a videó felvételeket, amelyek a Patrióta lokálban készültek. 

A szakemberek várhatóan a hét második felére visszaküldik a "megtisztított” felvételeket, amelyeknek alapján még pontosabban be lehet azonosítani a gyanúsítottakat - mondta érdeklődésünkre Derzsi Péter, a megyei főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. 

Az alezredesnek felvettük, hogy egyes vélemények szerint nem biztos, hogy R. Sándor szúrta meg Marian Cozmát. 

Az osztályvezető kijelentette: az egyik szúrás R. Sándor számlájára írható, de hogy ezt hol követte el, még tisztázni kell. További kérdéseinkre nem kívánt válaszolnia a nyomozás érdekeire hivatkozva. 

Lapunk utánanézett: az utcai térfigyelő kamera aznap is működött, csakhogy az nem a szórakozóhely környékét pásztázza, hanem a Szabadság téri forgalmat rögzíti.  

Itt mindent megtudhat a Cozma-gyilkosságról!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!