Cozma-gyilkosság: Román dicséret a magyar rendőrségnek

<b>Bukarest, Veszprém</b> - A magyar rendőrség hatékonyságának tulajdonította a legtöbb bukaresti napilap a Marian Cozma meggyilkolásával gyanúsított személyek rendkívül gyors ausztriai letartóztatását.

Szausev Xénia

A Gandul című napilap azt emeli ki a Cosma-ügyről írt tudósításának címében, hogy a román kézilabdázó megölésével gyanúsított személyt 24 óra alatt őrizetbe vették. Az Evenimentul Zilei és a Ziua című napilap is kiemeli, hogy a gyanúsítottakat egy nap alatt sikerült letartóztatni.
    
A Romania Libera című újság elsőoldalas tudósításának a címében azt a kérdést veti fel leplezetlenül ironikus célzattal, hogy a magyar rendőrség szolgálatait kellene igénybe venni a Romániában elkövetett hasonló bűncselekmények tetteseinek felderítéséhez. 

A veszprémi késeléshez hasonló több romániai eset felsorolása mellett az újság megemlíti, hogy a román rendőrség máig sem tudja, kik késelték meg Cozmát 2005-ben a román fővárosban.

A román sajtó továbbra is arra a kérdésre keresi a választ, hogy mi volt az összetűzés oka, és mi vezetett a sportoló tragikus halálához.
    
A lapok két változatot is közölnek, így az Adevarul úgy tudja, hogy a román beállós szerb csapattársának a védelmére kelt, míg a Gardianul című napilap azt írja: Cozma a szórakozóhely egyik pincérnőjét próbálta megvédeni, aki összetűzésbe keveredett a támadókkal.

(Forrás: MTI)

Itt mindent megtudhat a Cozma-gyilkosságról!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!