Csecsemőholttesteket találtak Franciaországban

Douai - Nyolc csecsemőholttestet találtak az észak-franciaországi Villers-au-Tertre faluban egy melléképületben, illetve egy kertben.

MTI

A feltételezett szülőket kedden előállították - közölte szerdán egy igazságügyi illetékes.

Az apát és az anyát - mindketten 45 év körüliek - a csendőrség épületében helyezték őrizet alá. A douai ügyészség várhatóan csütörtök reggel megindítja a bűnügyi eljárást.

A csendőrség még szerda este is kutyákkal folytatta a kutatást a Lille közelében fekvő Villers faluban.

A csendőröket egy ház új tulajdonosai riasztották, akik kertjükben csecsemőcsontvázakat találtak.

A nyomozás során további holttestekre bukkantak az előzőtől egy kilométernyire fekvő másik házban, ahol még az esti órákban is tartott a keresés.

Franciaországban az elmúlt években több olyan eset is történt, amikor anyák megölték csecsemőjüket és elrejtették a holttestüket.

Céline Lesage márciusban ismerte be a bíróságon, hogy hat újszülöttjét megölte, a gyermekek holttestét nylonzsákokban találták meg nyugat-franciaországi háza alagsorában.

Egy másik francia nőt, Véronique Courjault-t tavaly találták bűnösnek három újszülöttje meggyilkolásában. Kettejük holttestét a férj találta meg a fagyasztóban, amikor a házaspár Dél-Koreában élt. A bírósági tárgyaláson az elmeszakértők elmondták, hogy a nő a "terhesség megtagadása" nevű pszichológiai jelenségben szenvedett, ami azzal jár, hogy a nő nem vesz tudomást a terhességéről, nem hízik. 

Németországban is történtek hasonló esetek. Egy nőt 2006-ban emberölés miatt 15 évi börtönre ítéltek nyolc újszülöttje meggyilkolásáért, akiket szüleinek a német-lengyel határ közelében lévő házában temetett el virágcserepekbe és a kerti halastóba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!