Csillogó gyerekszemek: Fényképezkedés a Mikulással, autogram Zsédától

Veszprém - A gyerekek karácsonyi díszeket készíthettek, és még Joulupukkival, a lappföldi Mikulással is találkozhattak a Kukkantó szülinapi rendezvényén.

Szabó Zsuzsanna

A fiataloknak szóló televíziós műsor támogatására jött létre a Kukkantók Baráti Kör Egyesület, mely idén ünnepli megalakulásának huszadik évfordulóját. Az Illatos Advent programsorozat keretén belül megrendezett születésnapi rendezvényt szombat délután háromtól estig tartották idén első ízben a Veszprém Arénában.

Az óriási tömeg már kapunyitás előtt izgatottan várakozott az épület ajtajában, a háromezer ötszáz, előre tervezett létszám nagyon gyorsan összegyűlt. A kezdeti torlódás aztán szerencsésen megszűnt, a lelkes gyerekseregre és szüleikre ezt követően a Mikulással való fényképezkedésnél és a vattacukor árus előtt várt hosszú várakozás. A sort viszont érdemes volt kivárni, erről az apróságok csillogó szemei tanúskodtak.      

Az ünnepi műsor tűzgyújtással kezdődött a sportcsarnok előtti téren, majd a látogatók számos színes műsort néztek meg. Elsőként az Orsolya Fashion Line Mozgásművészeti Egyesület tagjai léptek fel három műsorszámmal, a Báthory és a Szilágyi iskola néptánccsoportjai székely verbunkot mutattak be, majd a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió lépett fel.   

A legnépszerűbb program kétségtelenül a Finnországból pénteken Veszprémbe érkezett Joulupukkival, a lappföldi Mikulással való találkozás és fényképezkedés volt. Az Aréna pályáján kézműves játszóház és vásár várta az apróságokat és kísérőiket, a csarnokban kézműves ajándékokat és ünnepi dekorációkat készíthettek, vagy éppen gyöngyöt fűzhettek. A legbátrabbak és legtürelmesebbek még az arcfestést is kivárták.

A zenés-táncos műsorszámok után kihirdették és díjazták a „Ne bántsd a fát” nevű, a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. és a Kukkantó közös rajzpályázatának győzteseit is, amelyre rekordszámú, összesen hétszázhatvankettő alkotás érkezett. A gyerekek műveiből készült kiállítást egész délután meg lehetett csodálni az Aréna előcsarnokában.

A családias hangulatban telt nap végén Zséda énekelt ünnepi dalokat ismert számai mellett, a bő fél órás koncert végén pedig autogramot is osztott kitartó rajongóinak.              

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!