Csúnyán megverték a berhidai polgárőrt! Fotókkal - "Szédültem, nem tudtam felállni"

Berhida - Ma már nem fél támadójától az a fiatalember, akire hasonló korú társa támadt augusztus végén. Az esetből rendőrségi ügy lett, de nem azért, mert a bajbajutott ismert polgárőrre a városnak.

Mátételki András

- Aznap este, augusztus 26-án alkalmi munkámból tértem haza, amikor a Rákóczi utcában egy hangoskodó társaság mellé értem biciklivel - meséli a 21 éves Jeges István, aki egyik oszlopos tagja a város polgárőr egyesületének.  

- Rájuk szóltam, hogy legyenek halkabbak, mert másokat felvernek álmukból. Egyikük, egy húsz év körüli fiatalember, akit látásból ismertem, belém kötött. Visszaszólt, hogy a kerékpáromon a lámpák halványan világítanak. 

Egyszer csak úgy éreztem, hogy ököllel tarkón vágnak, arccal a fűre zuhantam. A fiú, akiről később megtudtam, hogy H. Józsefnek hívják, emlékezetem szerint ököllel az arcomba csapott, majd fejbe rúgott. Védekezésül a kezemet az arcom elé kaptam, de újabb rúgások, vagy ütések értek. 

Utána kétszer-háromszor a fejemet az aszfaltos úthoz vágta. Kitörött két fogam, felrepedt a szemöldököm, az arcom bal oldala alaposan bedagadt. Szédültem, nem tudtam felállni. Egy idő után arra jött egy fiatalember, aki hazakísért, s kihívta a mentősöket. 
 
István a veszprémi kórházban félelmében azt füllentette, hogy átesett a kerékpárján, így sérült meg  ezért nem készült látlelet, ugyanis támadója megfenyegette: ha feljelenti, még kaphat. 
 
Két nap múlva a fiatalembert felkereste otthonában Vámos Tamás, az önkéntesek parancsnoka, aki egyben hivatásos rendőr is. Fülébe jutott a botrányos eset. Neki István őszintén elmondta a történteket, így lett az esetből rendőrségi ügy. 
 
Mivel a városban sokan úgy ismerik Jeges Istvánt, mint aktív polgárőrt, jó néhányan tudni vélik, hogy ezért támadtak rá. Ám mivel nem volt szolgálatban  nem hivatkozott polgárőr mivoltára , azon az éjszakán nem, mint közfeladatot ellátó személyt bántalmazták, ami a bíróságon súlyosabb elbírálás alá esett volna.
  
Berhidán van két-három fiatalokból álló banda, akik csoportba verődve sokszor ittasan hangoskodnak, mások nyugalmát megzavarják - mondja Vámos Tamás, a berhidai polgárőrök parancsnoka, aki Ősiben körzeti megbízott is.  


Jeges István megmutatja sérülései helyeit. Aznap este csúnyán helyben hagyták
 (Fotók: Mátételki András)

Azt már korábban is hallottam, hogy megüzenték a fiatal polgárőr társaimnak, hogy ne merjenek velük szemben intézkedni, mert annak következménye lesz. Hát lett. Utóbb azt is hallottam, hogy H. József baráti körében eldicsekedett, hogy ő már megvert egy polgárőrt. 

Én már, mint rendőr kerestem fel az ez év elején a városunkba költözött fiatalt, aki elismerte a bűncselekményét, de arra hivatkozott, hogy ittas volt. Ellene súlyos testi sértés miatt indult eljárás. 
 
Más forrásból annyit sikerült megtudnom, hogy H. József jelenleg pártfogói felügyelet alatt áll, mert korában is összeütközésbe került a törvénnyel. Berhidán nem az első eset, hogy polgárőrre támadtak. 

A jövőben, ahogy hallottam, még nagyobb körültekintéssel lépnek fel a rendzavarók ellen, s ha kell, a jól ismert riadóláncukon értesítik egymást. 
  
Azóta már elmúlt a félelmem, nagyjából rendbe jöttem, ismét eljárok dolgozni - mondta határozottan Jeges István, akinek az arcán még látszanak a sérülés nyomai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!