Dakar-győztesek és csúcs terepes megmérettetés

Balatonfüred - A hazai tereprali bajnokság címvédője, a Fazekas Károly-Horn Albert kettős élete eddigi legnagyobb megmérettetésére készül.

Novothny Ottó

A Selyemút rali mezőnye július 7-én indul majd Moszkvából a Vörös térről. A hat napos versengés közben sztyeppés, sivatagos terepen is bizonyítania kell a pilótáknak, akik között ott lesz a többszörös Dakar győztes Stéphane Peterhansel és Jean-Louis Schlesser is. A füredi csapat mellett még két magyar autó és egy kamion is rajthoz áll az orosz vetélkedésen.



Fazekas Károly elmondta, hogy a négyezer kilométeres táv nagyon komoly kihívást jelent számukra. Ráadásul a csapat előbb Lengyelországban száguld, majd hazajönnek felkészíteni, illetve átalakítani  az autót (például nagyobb üzemanyag tartály engedélyezett) és ezt követően utaznak  Oroszországba.
A pilóta szerint ha sikerül a gyári csapatok és négykerekűek között az első tízben végezni, az nagyon szép eredmény lenne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!