De mi az a Magyar Euró Bizottság?

<b>Budapest</b> - Magyar Euró Bizottság megalapítását tervezi a kormány - derül ki a "Válságkezelés és Növekedés - stratégia az erős Magyarországért" elnevezésű kiadványból, amely a kormány válságkezelő és versenyképesség-növelő intézkedéseit, és azok hátterét tartalmazza.

MTI

A kormány nagy tekintélyű, köztiszteletben álló személyeket kérne fel a bizottságba, akik az euró bevezetéséhez  szükséges kormányzati cselekvés magas szintű szakmai kontrollját látnák el - olvasható a dokumentumban.

A kiadvány szerint a bizottság nem elsősorban a mindennapi kormányzati tevékenységet követi nyomon, hanem tanácsaival, kritikáival a hosszú távú strukturális átalakítások sikeréhez járulna majd hozzá.

A kiadvány ismerteti a világgazdasági válság Magyarországra gyakorolt hatásait: egyszerre kell a válság közvetlen következményeit enyhíteni, valamint a kilábaláshoz szükséges növekedési pályát szerkezeti átalakításokkal megalapozni.

Az ehhez szükséges kormányzati stratégiai program - áll a dokumentum előszavában - csak akkor lehet sikeres, ha közelebb viszi Magyarországot az európai centrumhoz: a növekedés és stabilitás legfőbb biztosítékát, egyben legszigorúbb bíráját, az euró mielőbbi bevezetését tekinti sikere mércéjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!