Dél-Korea bombatámadással fog reagálni egy újabb phenjani támadásra

Szöul - Amennyiben Phenjan megismétli a múlt heti támadást, Szöul beveti légierejét, és bombázni fogja Észak-Koreát - szögezte le pénteken Kim Kvan Dzsin újonnan kinevezett védelmi miniszter.

MTI

A nyugalmazott tábornok a miniszteri beiktatása alkalmából összehívott parlamenti ülésen fejtette ki álláspontját, arra a kérdésre válaszolva, mit tenne egy következő északi offenzíva esetén.
   
Hillary Clinton amerikai külügyminiszter csütörtökön kijelentette: Phenjan fenyegetést jelent nemcsak a régióra, hanem az egész világra nézve. Észak-Korea ügyében Dél-Korea, Japán és az Egyesült Államok diplomáciai vezetői hétfőn tanácskoznak Washingtonban.
   
Közben az Egyesült Államok igyekszik nyomást gyakorolni Kínára, Phenjan egyetlen szövetségesére, hogy térítse jobb belátásra partnerét. A pekingi vezetés korábban leszögezte, hogy nem hibáztatja Észak-Koreát a múlt heti, több halálos áldozatot követelő támadásért.
   
A dél-koreai hírszerzés főnöke szerdán kijelentette: igen nagy a valószínűsége annak, hogy Phenjan ismét támadást hajt végre az ország ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!