Depeche Mode-tól George Clooney-ig

<b>Napló</b> - Ezen a hétvégén streetball, fekete ünnep, japán spagetti western, és a daloló George Clooney vár ránk, ha hagyjuk. Eheti szubjektív programajánlónk következik.

Németh Csaba Miklós

Péntekre Szeifert Natália klassz képeit ajánlom, amelyek az Optikai csalódás címmel nyíló kiállításán láthatók Gyulafirátóton, valamint érdekesnek ígérkezik még Lehóczki Laura bemutatója a grafológiáról a veszprémi Íródeák Teaházban (16 órától - aki visz saját kézzel írott szöveget, az némi ellenérték fejében elemzést is kérhet). Az esti tévékínálatból a már múlt héten méltatott Oldboy tűnik csak ki (DunaTV, 22.35), így akár újra meg is nézhetjük, mert egyszer tényleg nem elég. 

Szombat délelőtt 11 órától visító parketta, pattogó kosárlabda és lüktető hip-hop zajára ébredezhetünk a Pannon Egyetem tornacsarnokában, itt tartják ugyanis a Hoops Starz Streetball Tour következő fordulóját. Lesz egész pályás játék 4-4 ellen, 1 On 1 Battle, 3 pontos dobóverseny, zsákolóverseny, és freestyle verseny is, így unatkozni csak az fog, aki csupán abból űzött sportot, hogy a suliban ellógja a tesiórát. 

Esti lazításhoz a születésnapos Depeche Mode-estet ajánlom (Expresszó Klubmozi), igazi fekete ünnep, a zenekar legjobb dalaival, amely közt Cure-program is helyet kap, extraként pedig a számokhoz kapcsolódó klipek adják a vizuális támogatást. 

Jóféle mozi programra is van lehetőség szombat (és vasárnap) este, Tapolcán ugyanis a Városi moziban a " target="_blank">Sukiyaki Western Django-t adják. A már kultikus státusznak örvendő japán Takashi Miike filmje a spagetti westernek előtti tiszteletadás (persze igen egyedi látásmóddal), leginkább az Egy maréknyi dollárért című klasszikus előtt, ami már csak azért is poén, mert az említett film alapjául pedig Kurosawa egyik szamurájfilmje szolgált (Yojimbo). A filmben ráadásként még Quentin Tarantino is közreműködött, hiszen ha filmes műfajok újraértelmezéséről van szó, akkor neki is ott kell lennie (Tapolca, Városi mozi, 20.00). 

Vasárnap estére a legbiztosabb választás az Ó, testvér, merre visz az utad? (TV2, 23.45), ami a Coen tesók egyik legjobb filmje. Odüsszeusz történetét láthatjuk a gazdasági válság sújtotta Dél miliőjébe helyezve, némi musical hatásokkal fűszerezve, a korszak legjobb blues és gospel dalaival, ráadásként még George Clooney is dalra fakad, nem is akárhogyan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!