Devecser megújul

Devecser - Legfontosabb a város megújulása - hangzott el a Kastélykönyvtárban tartott új évi fogadáson.

Tóth B. Zsuzsa

Az ünnepséget a zeneiskolások műsora nyitotta, majd Toldi Tamás polgármester szólt a tervekről. Úgy fogalmazott, hogy a legfontosabb feladat most a város társadalmi megújítása. Mindemellett az erkölcsi normák megújulására szintén figyelmet kell fordítani.  

- Olyan irányt szeretne mutatni a városvezetés, amelyben az érték a lényeges, amelyben becsülete van a munkának. A városba letelepülni szándékozó négy vállalkozással tárgyalunk, van közöttük olyan, amelyik 30-50 főt, de olyan is, amelyik 100-200 dolgozót foglalkoztatna. Ékes József és Kovács Zoltán országgyűlési képviselők segítségével a devecseri kistérséget a hátrányos helyzetűek közé sorolták. Ennek hála  a vállalkozások kedvezményes feltételekkel pályázhatnak állami és európai uniós forrásokra is. A kistérségi társulás is részese a Start programnak - hangsúlyozta Toldi Tamás.

Hozzátette, a mezőgazdasági tevékenység erősödése szintén fontos, valamint, hogy szociális szövetkezeteken keresztül többen is munkához juthatnának. Devecser visszaveszi a jelenleg bérbe adott 16 hektáros földterületét, ahhoz továbbiakat vásárolnak. Fejleszteni kell az oktatást, egészségellátást, kul- túrát annak érdekében, hogy a város újra járási székhely lehessen.

Dr. Kovács Zoltán megyei kormánymegbízott pohárköszöntőjében elmondta, hogy Devecserben az alapok lerakása után most az elrugaszkodás következik. - Az alapok lerakása a szinte példa nélküli helyi, nemzeti és nemzetközi összefogásnak hála sikerült. Mindenki azt hitte, hogy ez lesz a legnehezebb feladat, ám ez volt a könnyebbik. A legnagyobb munka a város kistérségi, kis régióközponti, térségszervező erővé formálása lesz - fejtette ki  Kovács Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!