Durva! Traktor a Balatonban – Beszakadt a jég a gép alatt

Balatonalmádi – Nem a sárga tengeralattjáró bukkant fel almádi partjainál. Talán korcsolyázni próbált a kistraktor? – élcelődtek tegnap a Wesselényi strand felé sétálók. A valóság ennél sokkal prózaibb.

Munkatársainktól

Beszakadt egy traktor a Balatonba a Wesselényi strand kijelölt korcsolyapályán, amikor a felületet akarta megtisztítani. A munkára a hétvégi jégkarnevál szervezőitől kaptak megbízást, tudtuk meg Ódor Gáspártól, Víz-Szervíz Kft. cégvezetőjétől.

Mielőtt a géppel nekiláttak volna a munkának, próbafúrásokat végeztek, a jégpáncél már 18-20 centiméter vastagságúra hízott, ami bőven elbírja a traktort. A terepet korábban kézzel tisztították, a munkások 0,5-1 méter magas hegyekbe hányták össze a havat. Ez a réteg viszont annyira szigetelt, hogy alatta nem vastagodott a jégpáncél. Ez akkor derült ki, amikor a géppel megközelítették a kupacot, s a traktor első kereke pedig beszakadt a vízbe.

Kerítettek egy drótkötelet, amely elszakadt, közben a hátsó kerék is vízbe került. Négy órai megfeszített munkával végül csak sikerült kiszabadítani a gépet a tó fogságából. Szerencsére az eset kapcsán senki nem sérült meg.

A cégnek egyébként van rutinja ilyen esetekre. Öt évvel ezelőtt ugyanitt szintén beszakadt a gépük. Akkor egy víz alatti forrást találtak meg, ennek nyomán vékony volt a jégréteg, s nem bírta a terhelést.

A Syrup elekronikus tánczenei kommuna prominens tagja épp a helyszínen járt a baleset folyamán, és még videózni is volt ideje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!