Edzőváltás - Kutasi: nem azokat kellene hibáztatni, akik tenni akarnak

Tapolca - A következő fordulóban már biztosan nem Kutasi Gábor ül az NB III-as tapolcai labdarúgócsapat kispadján. A harmadosztálytól valószínűleg búcsúzó egyesület és a szakvezető útjai a hét elején váltak el egymástól. Nem a legnagyobb egyetértésben.

Szausev Xénia

Újabb nagyarányú vereségét követően a tapolcai labdarúgóegyüttes bennmaradási esélyei minimálisra csökkentek az NB III Bakony csoportjában. A legutóbb a Veszprémtől 7:0-ás vereséget elszenvedő, utolsóelőtti helyen álló csapat hátránya három fordulóval a zárás előtt öt pont a 14. Bük mögött.

A gárdát 2008 októbere óta irányító (a szezont Lázár Szilveszterrel kezdte a Tapolca) Kutasi Gábor a hét eleje óta már nem az együttes edzője, de távozásának körülményeire nem egészen ugyanúgy emlékeznek az érintettek.

Frang László, a TIAC Honvéd VSE elnöke az alábbi nyilatkozatot jutatta el szerkesztőségünkbe: A labdarúgó szakosztály felnőtt csapatának edzője, Kutasi Gábor 2009. 05. 25-én, személyes találkozásunk során hivatalosan bejelentette lemondását a edzői megbízatásáról. A szakosztályvezetőség 2009. 05. 26-án délelőtt tartott megbeszélésen a lemondást  megköszönve Kutasi Gábor munkáját  elfogadta és egyben azonnali hatállyal, a bajnokság végéig az edzői feladatok ellátásával Viski Lászlót játékos-edzőt bízta meg.

A csapatot játékosként is szolgáló szakvezető azonban nem egészen így emlékszik vissza a történtekre.

- Hétfőn délután felkerestem az egyesület elnökét és felajánlottam neki a lemondásomat, mint edző, hozzátéve: játékosként továbbra is szívesen segítem a gárdát. Ő erre azt mondta, aludjak rá egyet, másnap megbeszélik az ügyet a vezetőkkel - emlékszik vissza az NB Ies labdarúgómúlttal rendelkező Kutasi Gábor, aki kedden délután még edzést tartott a csapatnak és ott elmesélte távozásának felajánlását.

- Aztán Frang úr közölte velem, hogy már nem én irányítom az együttest és játékosként sem számítanak rám, sem most, sem a közeljövőben. Úgy gondolom, hogy becsülettel dolgoztam a klubnál. A szurkolóktól szeretnék bocsánatot kérni azért, mert nem tudtam teljesíteni a bennmaradásra vonatkozó ígéretemet, ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy ez a játékoskeret már a negyedik edzőt fogyasztotta el. Nem mindig az olyan emberekben kellene keresni a hibát, akik tenni akarnak, hanem azokban a szürke egerekben, akik itt futballoznak - nyilatkozta a tréner, hozzátéve: örül, hogy mostantól több idő jut a családjára és sok sikert kíván a csapatnak, hiszen mindentől függetlenül drukkol nekik.

Az előző szezonban legjobb Veszprém megyei csapatként  1212 győzelem és döntetlen, kilenc vereség  a tizedik helyen végzett a Tapolca az NB III Bakony csoportjában. Idén már messze nem ment ilyen jól a csapatnak: a honvédosok 27 lejátszott mérkőzésükből mindössze négyet tudtak megnyerni, hatszor ikszeltek és 17 alkalommal hagyták el vesztesen a pályát. Néhány nagyarányú vereségbe is beleszaladt a gárda, amely a legtöbb gólt (84) kapta a mezőnyben.

Fotó: Zwicker Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!