Egész napos filmdózis az Expresszóban

Veszprém - Most szombaton ismét megrendezik a Pannonfíling Mozgóképes Találkozót. Ez röviden annyit jelent, hogy egész napos filmvetítés várja az érdeklődőket az Expresszóban.

Szabó Zsuzsanna

A kicsi, de lelkes szervezőstáb immár hetedik alkalommal ült össze, hogy ismét lehetőséget adjon az ország amatőr és független filmeseinek bemutatkozására és találkozására. E mellett nem titkolt cél Veszprém kulturális életének színesítése, a filmkészítők és rajongók életének felrázása.

A Pannonfíling Mozgóképes Találkozó mottója a régi, vagyis bemutatni, mindent, ami pannon. A legfeljebb tizenöt perces alkotások rendezőitől azt várják, a képkockákon ragadják meg a hely - és a kor - szellemét, értelmezzenek, fejezzék ki gondolataikat.

Németh Csaba, a Pannonfíling egyik szervezője elmondta, az idei szemle két új programmal bővül. A filmvetítés mellett párhuzamosan fotóversenyt is rendeznek. Itt a rendezvény napján megadott témában, legfeljebb tíz képből álló fotósorozattal lehet a helyszínen nevezni. Szintén új elem lesz a Nyitott Műterem művészeinek jelenléte, akik Debreczeny Zoltán veszprémi festő vezényletével alkotnak majd a helyszínen. Este pedig záróinstallációként a Méhkas Dia Projekt architekturális vetítése látható (részletes program).

Idén huszonöt-harminc film pereg a vetítővásznon délelőtt 10-től este 19 óráig, a szokott helyszínen, az Expresszó Klubmoziban. Az egyes alkotások között lehetőség nyílik a látottak értelmezésére, megbeszélésére is. A díjakat az összes pályamű megtekintése és értékelése után ítélik oda. A zsűri két visszatérő tagja Áfrány Gábor médiaművész és Szajki Péter rendező. A korábbi évekhez hasonlóan, a zsűriben helyet kap és az értékelésben is részt vesznek az előző év díjazottjai, Babai István és Kövi Gergő alkotópáros. Idén a moderátor szerepét Szőke András tölti be, aki a remények szerint véleményét is megosztja majd a közönséggel.

A programokon való részvétel teljesen ingyenes. Aki bírja a babzsákban dőzsölést és a filmeket, itt a helye!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!