Egész Várpalota komposztált

Várpalota - A hatékony komposztáláshoz szükséges aprítógépeket, s szelektív hulladékgyűjtő edényeket vehettek át a Várpalotai Közüzemi Kft. most zárult komposztálási programjának díjazottjai.

Szabó Péter Dániel

A tavasszal „Komposztáljunk otthon” címmel indult projekthez 280-an csatlakoztak a településen, a gazdálkodók mellett iskolák és egyéb intézmények is. A résztvevők az ingyenesen átvett komposztláda fejében vállalták, hogy fél éven át - egy előzetes alapképzést követően - komposztnaplót vezetnek, s lehetőség szerint fotókkal is dokumentálják az elvégzett munkát. 

-  Természetesen a résztvevőket folyamatosan ellenőriztük, pályázati partnerünk, a képzésekért is felelős Egészséges Palotáért Egyesület szakemberei látogattak végig mindenkit, s szükség esetén tanácsokkal is ellátták az embereket - mondta el kérdésünkre Medve Erika projektvezető.

A közelmúltban tartott projektzáró rendezvényen bemutatták a legjobban sikerült pályázati dokumentációkat, s díjazták a legjobban teljesítő résztvevőket. Közel 100 ezer forint értékű nagy aprítógépet vehetett át Kálmánchey Miklósné, Vargáné Asbóth Erzsébet és Varga Ágota, míg kis aprítógéppel honorálták Pató János és Kiss Csabáné munkáját. A felsoroltakon kívül többen házi szelektív hulladékgyűjtő edényt kaptak a hét és félmillió forintos uniós pályázati támogatással megvalósuló programot koordináló Várpalotai Közüzemi Kft. munkatársaitól.

Medve Erika projektvezetőtől egyébként azt is megtudtuk, hogy a nagy sikerre való tekintettel tavasszal folytatni szeretnék a programot, a pályázatra ismét az Egészséges Palotáért Egyesülettel karöltve jelentkeznek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!