Egészségügyi központtá válunk

Veszprém - "Kettős ünnep" - méltatta az eseményt csütörtökön dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a megyei kórházban, ahol aláírták a regionális onkológiai centrum támogatási szerződését és átadták a félmilliárdos beruházással felújított sürgősségi betegellátó részleget. Mindez állam, önkormányzat, egészségügy, város, megye és régió példás összefogásával valósulhat meg.

Varga Domokos Péter

Az megvalósuló létesítmények lehetővé teszik, hogy a rászoruló polgárok a lehető legmagasabb színvonalon, a lehető legkönnyebb elérhetőséggel, a lehető leghumánusabb környezetben juthassanak ellátáshoz. A beruházások azt jelzik, hogy Veszprém országosan is jelentős egészségügyi központtá tud válni - hangsúlyozta Navracsics Tibor.



- Nem csak az országot, de az egész világot sújtó válság közepette ma Magyarországon több mint 400 milliárd forint áll ahhoz rendelkezésünkre, hogy az egészségünket közelítsük Európához. Ez hatalmas összeg, de a szükséghez még ez is kevés. Ilyen körülmények között tízmilliárdot meghaladó fejlesztés indult meg a megyei kórházban, ennek részeként valósulhat meg a tízéves álom, a regionális onkológiai centrum - mondta el dr. Rácz Jenő, a megyei kórház főigazgatója.



- Helyes úton indultunk el, mikor jó néhány évvel ezelőtt kidolgoztuk a megyében az egészségügyi ellátás új koncepcióját, és ennek megvalósításához csoportosítottuk át a rendelkezésre álló pénzügyi keretet - közölte a tulajdonos megyei önkormányzat nevében Lasztovicza Jenő elnök.



- Hosszú út vezetett idáig, hét interpellációt adtunk be az onkológia központ megvalósítás érdekében Lasztovicza Jenővel. A Közép-dunántúli régió ellátási igényeit is kielégítő onkológia centrum közel négymilliárdos fejlesztésből valósulhat meg - közölte dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott.
Az onkológia centrum támogatási szerződését az ESZA Társadalmi Szolgáltató Kft. ügyvezetője, Bene Dániel és dr. Rácz Jenő írta alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!