Egy életigenlő kalandor - Ákos volt a vendég

<b>Veszprém</b> - Kedvenc Krúdy novelláiból olvasott fel <em>Kovács Ákos</em> szerdán este a városi művelődési központ színháztermében.

Gaál Julianna

A művelődési központ előcsarnoka minden bizonnyal szűkösnek bizonyult volna, ezért a házigazdák a színházterembe szervezték a felolvasó estet. Kovács Ákosra valóban sokan kíváncsiak voltak, ám a népszerű zenész ezúttal másik oldaláról mutatkozott be. 


A felolvasóesten hallható volt a Kaland a régi királlyal, A déli sör és A Jakab-bástya alatt című novella

(Fotó: archív)


- Kamaszkoromban kerültem kapcsolatba Krúdy Gyulával, a Huszárik-féle Szindbád film adta a kezembe az első Krúdy írásokat - válaszolta Kovács Ákos Szigethy Gábor irodalomtörténész kérdésére a felolvasóesten. 

- A népszerű magyar író munkái nem egyszerű olvasmányok a kamasz korosztálynak, számomra azonban az volt inkább a kérdés, hogy hogyan nem lehet azonosulni az ételeket-italokat, a nőket, az életet ennyire szerető kalandorral? 

A Krúdy iránti szerelem akkora volt, hogy Ákos a film megnézése után nagypapája kalapjában és kabátjában járt iskolába annak ellenére, hogy rockzenész korszakát élte akkoriban. 

Ráadásul a Krúdy-mánia annyira tartósnak bizonyult, hogy a zenész eldöntötte, negyvenedik születésnapjára hangoskönyvet ad ki kedvenc írójának novelláiból. A hangoskönyv tavaly a kultúra napján jelent meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!