Életmentő műszereket kapott a megyei kórház

<b>Veszprém</b> - Életmentő műszerekkel gazdagodott a megyei kórház gyermekgyógyászati centruma. A mintegy ötmillió forint értékű speciális inkubátort, illetve pulzoximétert - az egyik kereskedelmi bank Gyógyvarázs programja keretében - pályázaton nyerte meg az intézmény.

Martinovics Tibor

Mindkét készülék új, az osztályon eddig nem használt technológiával rendelkezik, ezért különleges szerepük lesz a gyógyításban. 

- Az inkubátor például lehetővé teszi, hogy a benne lévő csecsemő súlyát mozgatás nélkül megmérjük, kitűnő a melegtartása és biztosítja a páratartalmat. 

Ezek a funkciók életmentők lehetnek, ezért ebbe a legkisebb és legsúlyosabb állapotú babák kerülnek majd - fogalmazott  dr. Szabó Éva, a gyermekcentrum vezető főorvosa, aki hozzátette, a megyei kórház a program kezdete óta pályázott a készülékekre, amelyek hatékonyabbá teszik a beteg gyermekek ellátását. 

Pikóné Simon Erzsébet, a bank veszprémi fiókigazgatója kiemelte, öt éve folyik a Gyógyvarázs program, amelynek célja, hogy életmentő műszerekkel szereljék fel a hazai gyermekgyógyintézeteket. 

Évente több tucat pályázat érkezik a bank felállította Egészséges Nemzetért Alapítványhoz, egy szakmai zsűri választja ki a támogatandó pályázatokat. Idén nyolc intézménynek adományoztak orvosi műszert, amelyeknek egy évig a biztosítását is állják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!