Elismerés a polgárőröknek

Karakószörcsök - A régiós polgárőr napon több munkatárs szorgalmát elismerték, sőt, még tiszteletbeli tagot is avattak.

Kiss Nikolett

A második alkalommal rendezett programot idén is a népszerű főzőverseny nyitotta, ahol környékbeli, de még Martcal-vidéki fakanálforgatók is megmérettek a kondérok mellett. Honvédő Attila a helyi egyesület elnöke hangsúlyozta, hogy szükség van a polgárőr napokra, hogy erősítsék az összefogást.

Cseh István az Országos Polgárőrszövetség elnöksége nevében köszöntött mindenkit, elismerve a polgárőrök felelősségteljes munkáját. Elmondta, hogy a kistelepüléseken folyó munkára kiemelt figyelmet fordítanak, hiszen hazánkban a polgárőrség nélkül közbiztonságról nem lehetne beszélni. Megköszönte a családtagok támogatását is.

Kovács Imre megyei elnök úgy fogalmazott, hogy a régió húzóegyesülete a karakószörcsöki. A település polgármesterével, Zabó Ferenccel együtt jutalmakat, elismeréseket adtak át a helyi és vidéki polgárőröknek, valamint tiszteletbeli taggá fogadták Schwartz Béla országgyűlési képviselőt. Döntésüket azzal indokolták, hogy sok segítséget kaptak a képviselőtől, akire mindig számíthatnak. A kitüntetett átvéve a karaköszörcsökiek egyenpólóját és sapkáját örömét fejezte ki a meglepetés kapcsán. Mint mondta, hiánypótló a polgárőrök munkája, megérdemlik a támogatást a jövőben is.

 A találkozón jutalmazták a legjobb étkeket készítő csoportokat, majd különféle programok vártak minden korosztályt. Bemutatót tartottak a tűzoltók, volt lövészet, íjászat, fafaragás, csuhézás, gokart és utcai harcos show. A somlóvecsei játékklub tagjai is fokozták a hangulatot, a helyi Fürge Újjak Klub tagjai kiállítást szertveztek munkáikból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!