Eljátszották az amerikai haderő indulóját is

<b>Devecser</b> - Nagy sikerű jubileumi koncertet adott a tízéves Devecseri Ifjúsági Fúvószenekar a művelődési házban.

Kiss Nikolett

A hagyományos újévi koncerten ezúttal a zenekar egykori tagjai is bekapcsolódtak az előadásba, valamint néhány pedagógussal is kiegészült a zenekar, Ormándlaky Péter karnagy irányításával így egy igazi kuriózum előadáson vehetett részt a szép számú közönség. 


 A jubileumi koncerten a zenekar bebizonyította létjogosultságát
(Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Amint köszöntőjében a zenekart működtető egyesület vezetője, Szabó István elmondta, a város büszke lehet a fiatalokra. Ajándékot adott át a pedagógusoknak, Ormándlaky Péternek, a zeneiskolát vezető Ihászné Szabó Katalinnak és Németh Szvetlána tanárnőnek. 

A műsort vezető Czeidli József önkormányzati képviselő még a koncert előtt szólt arról, hogy a zenekar karnagya a minap vehette át a művelődési ház korábbi vezetőjével, Bajók Józsefnével együtt a városi nívódíjat. 
 
A jubileumi koncerten a zenekar bebizonyította létjogosultságát, egyformán magas színvonalon játszotta John Philip Sousa-tól az amerikai hadsereg indulóját, Bachtól az Air-t és Village People Y.M.C.A. című dalát is, amely egyébként a fiatal zenészek kedvence. 

További részletek a szerdai Naplóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!