Elkészült az ajkai kórház új sürgősségi osztálya

Ajka - Csütörtökön nyílt napon mutatták be az érdeklődőknek a Magyar Imre Kórház elkészült sürgősségi osztályát, amely várhatóan októbertől fogad betegeket.

Tóth B. Zsuzsa

Dr. Nyári Ildikó főigazgató a szépszámú érdeklődőnek elmondta, hogy az októberben kezdődött kivitelezés szinte teljesen elkészült mostanra, már csak kisebb munkálatok, tereprendezések és a műszerekkel, bútorokkal való felszerelés van hátra.

- A műszaki átadás megtörtént, de a felszerelés még a régi sürgősségi osztályon van, miközben az új gépek nagy része is megérkezett. Az épüle- tet a látás- és mozgássérültek is jól használhatják, teljesen akadálymentesített, külön lifttel felszerelt.  Itt, az új sürgősségi osztályon dől majd el, hogy a beérkező betegek közül melyik hova kerül a továbbiakban. Innen irányítanak tovább mindenkit. Ebben az épületrészben váróhelyiséget, belgyógyászati, gyermek- és felnőttvizsgálót alakítottunk ki, a digitális rötgent ultrahanggal is felszereljük, lesz detoxikáló, a fertőző betegek számára elkülönítő helyiség. A súlyosan sérült balesetből ide, a sokktalanítóba kerülnek a betegek. A felső szinten pedig a kiszolgáló helyiségeken kívül három kórterem, intenzív, felnőtt- és gyermekterem készült. Ezekben a  fektetőtermekben helyezzük majd el azokat, akik hat óránál többet, de várhatóan két napnál kevesebbet töltenek a kórházban - mondta a főigazgató asszony.

Hozzátette, hogy az építkezés ideje alatt nagyon jó kapcsolat alakult ki a kivitelező Állami Építőipari Vállalattal, a munkálatok nem zavarták a betegek nyugalmát.

A sürgősségi osztály új, minden igénynek és előírásnak megfelelő modern épülete négyszázmilliós támogatással és tízszázalékos önrésszel készült el. Ezt követi még két  fejlesztés. Az energetikai pályázat során a nyílászárókat cserélik ki, és a struktúraváltás is zöld utat kapott. A munkálatok idejére a kórház vezetése megértést kér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!