Elütött tinédzserek - Fotókkal!

<b>Veszprém</b> - A rendőrség súlyos testi sértés okozó ittas vezetés bűntette miatt indított eljárást egy helybeli férfi ellen, aki kedden este négy tinédzsert sodort el gépkocsijával a település belterületén.

Munkatársainktól

Az öt tizenéves - két fiú és három lány - nem sokkal este nyolc óra után indult haza a Halastói utca végén lakó társuktól, ahol korábban együtt pizzáztak. A közelben lakó Kanyár Zoltán épp hazafelé tartott feleségével, mikor elhaladt mellettük, majd nemsokkal később a vétkes gépkocsi mellett is.  

Kicsit gyorsabban ment, meg is jegyeztem, hogy nem fogja észrevenni a srácokat a sötétben  meséli, de mire megfordult, és visszaért, már megtörtént a baj.  Szörnyű érzés volt, még sohasem láttam ilyen közelről balesetet, ráadásul az okozót és a gyerekeket is ismerem. 
 
A mentők nagy erővel vonultak a helyszínre, a veszprémi kiemelt mentőegység mellett egy épp a közelben tartózkodó zirci kocsi is a fiatalok segítségére indult. 


Az összetört Opel
(Fotó: Mátyus Tamás)

Volf Péter őrnagy, a veszprémi kapitányság közelekdési osztályának vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy a férfi a szonda, majd a vérvétel alapján elvégzett orvosi vizsgálat alapján közepesen ittas volt. 

Hozzátette, hogy mivel az utcában nincs járda, a gyerekek is az úttesten, de a menetirány szerinti jobb oldalon közlekedtek, vagyis ők sem szabályosan haladtak. 

A Volkswagen Passat sofőrje későn vette észre a tizenéveseket, és az ütközés elkerülése érdekében félrerántott a kormányt. Így is négy fiatal sodort el, majd egy parkoló Opelbe csapódott. 

A rendőrség tájékoztatása szerint egy 14 éves fiú és egy 13 éves lány súlyos fej, valamint végtagsérülést szenvedett, ketten könnyebben sérültek meg. Az őrnagy elmondta, hogy Gyulafirátótnak ezen a szakaszán tavaly nem történt személyi sérüléses baleset, a Halastói utca viszonylag csendesnek mondható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!