Emlékét márványba vésték - egy éve hunyt el Sipos László

Veszprém-Kádárta - Posztumusz Veszprém Város Aranyérme elismerésben részesült Sipos László, a Kádártai Sporthorgász Egyesület egy éve elhunyt elnöke.

Tremmer Tamás

A Kádártai Sporthorgász Egyesület tevékenységét alakulásától kezdve 18 éve át Sipos László irányította, aki 2009. április 18-án hunyt el. Az egyesület januári közgyűlésén úgy döntöttek, halálának egyéves évfordulóján a horgásztónál emléktáblát állítanak, tiszteletére emlékversenyt szerveznek.

- A horgászparadicsom, ahol most állunk, 19 évvel ezelőtt még csak egy vízzel telt bányagödör volt. Elhunyt elnökünk irányításával az egyesület tagjai nagyon sokat dolgoztak azon, hogy a szinte holdbéli táj, a bányagödör és annak kies, sziklás partja ma buja zöld, fás és ligetes legyen. A pecások összefogásának eredményeként Veszprém jó hírű horgásztóval, a sport és a kulturált szabadidő eltöltésének nagyszerű lehetőségével gazdagodott. E munkában meghatározó volt Sipos László teljesítménye, akinek emléke immáron márványba vésve itt marad közöttünk – mondta köszöntőjében az idén januárban megválasztott egyesületi elnök, dr. Horváth László.

Az emlékünnepség során a város polgármestere, Debreczenyi János a közösségért végzett munkája elismeréseként posztumusz Veszprém város Aranyérme elismerésben részesítette az elhunyt elnököt, a kitüntetést Sipos Lászlóné vette át.

A nap során a Kádártai Sporthorgász Egyesület hagyományteremtő szándékkal első alkalommal rendezte meg a Sipos László emlékversenyt az Energofish-kupáért. A verseny rekord számú résztvevővel zajlott, az egyesület életében még soha nem volt olyan megméretés, ami miatt le kellett volna zárni a tavat. Sipos László neve vonzotta a pecásokat, így kezdésre 41 páros állt ki a stégekre.

Hiába a patetikus hangulat, a halakkal nem sikerült egyeztetni, milyen nemes esemény helyszíne a Bánya-tó, a kapáskedvüktől nem voltak elragadtatva a résztvevők. Hiába van jelentős halállomány a vízben, ez most nem látszott, többen is betlizni kényszerültek. Nem volt előny a haza pálya sem, a díjak nagyobbik része elkerült Veszprémből. 12314 ponttal első helyezést ért el az ajkai Nagy Gábor - Szlotta Zoltán kettős. Második helyre volt jó Szijárto Ferenc és Dóczi Péter teljesítménye, a tapolcai páros 7302 pontot szerzett. Harmadik helyezést ért el a gyulafirátóti Kálló Zoltán – ifj. Kálló Zoltán kettős, ők 4936 pontot hoztak össze. A legnagyobb halat a veszprémi Varsányi József akasztotta, egy 2660 grammos pontyot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!