Erősíteni kell a nemzettudatot

Balatonalmádi - Mi nem szélsőségesek, hanem radikálisok vagyunk, mert a helyzet jelenleg radikálisan rossz, meg akarjuk menteni a hazánkat – hangsúlyozta a Jobbik elnöke balatonalmádi fórumán.

Halmos György

Vona Gábor szólt arról, hogy ha van félelem velünk szemben, ami jogos, az a pártok félelme. A Fidesz és a parlamenti ellenzék nem szövetségest, hanem konkurenciát lát bennünk, akit "el kell taposni". 

Attól félnek, ha a Jobbik, mint nemzeti párt bejut a parlamentbe, akkor a szavak ideje lejárt, a tetteké következik. Az elnök elmondta, hogy az MDF attól fél, hogy húsz év semmittevése véget ér. Az MSZP félelme teljesen jogos; nem a kormányzás elvesztésétől félnek, hanem attól, hogy börtönbe kerülnek. 

Az SZDSZ kapcsán arról beszélt, hogy a liberális párt politikája "Magyarország belügyeibe való durva és súlyos beavatkozás". Vona Gábor megfogalmazása szerint az SZDSZ elmúlt húsz évének minden egyes napja a haza- és a nemzetárulás kategóriáját meríti ki. 

Ismertette a Jobbik programjának főbb elemeit, így például azt, hogy az államadósság fizetését, ütemezését újra kell tárgyalni, az az elsődleges, hogy a magyar emberek mit akarnak. Úgy vélekedett, hogy talpra kell állítani a magyar mezőgazdaságot és az ahhoz kapcsolódó feldolgozóipart, ezek 30 millió ember ellátását tudnák fedezni. 

Magyarországon ma nincs közbiztonság, az országot a politikai, a gazdasági és ki kell mondani, a cigánybűnözés uralja. A párt támogatja a Fidesz "három csapás" javaslatát, azonban ezt a csendőrség felállításával képzelik megvalósítani. 

A párt elnöke szerint a nemzettudatot, amit szétvertek erősíteni kell, mert ennek okai a gazdaság és a közbiztonság problémái. Vona Gábor támadta a kereskedelmi televíziókat is, amelyek ellen fel fognak lépni, mert „mérgezik” az embereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!