Eurovíziós Dalverseny: döntőbe várja magát Ádok Zoli

Döntőbe várja magát az Eurovíziós Dalversenyen a magyar induló, Ádok Zoli. A legnagyobb magyar rajongói oldal szerkesztője is az első tízbe várja a magyar dalt, a brit fogadóirodák azonban az utolsó harmadba sorolták a produkciót.

Szausev Xénia

 "Már most, a próbák után sokan gratuláltak is, nagyon sok embernek elnyerte a tetszését a produkció. Biztos, hogy bejutunk a döntőbe" - mondta Ádok Zoli az MTI-nek.
A magyar versenyző hozzátette: előnyösebb számára, hogy a második középdöntőben kapott helyett, hiszen erre már az európai nézők is jobban figyelnek. Az is segíthet, hogy a program közepén fog fellépni, hiszen itt lehet a legmagasabb a nézőszám.
Ádok Zoli kiemelte, hogy nagyon számít a határon túli magyarok szavazataira. Emellett a tapasztalatai szerint nagy visszhangja van szereplésének Németországban és Skandináviában is - fűzte hozzá.
A magyar csapat mintegy egy hete készül Moszkvában, több próbán és sajtótájékoztatón is túl vannak. Ádok Zoli arról is beszélt, hogy nagyon sok energiába telik végigcsinálni a három perces fellépést a folyamatos tánc miatt, épp ezért a sok próba mellett a moszkvai felkészülés része a napi kocogás is.
Egy egészen új koreográfiával készültek a moszkvai szereplésre, amely teljesen eltér a videoklipen láthatótól. A tánc rendkívül színes és dinamikus lesz, több meglepetéssel. A dalfesztiválon szokatlan elemek közül az egyik az lesz, hogy néhány másodperc alatt átöltözik majd a színpadon - mondta a magyar versenyző.
A színpadot világító LED-falak veszik körbe, amelyre fekete-fehér "űrbéli" animációt tervezett a magyar csapat, így fognak kitűnni a színes ruháikkal - árulta el Ádok Zoli.
Klész Imre, az Eurovíziós Dalverseny legnépszerűbb rajongói oldalának szerkesztője az MTI-nek arról beszélt, hogy a tavalyihoz képest a nehezebb középdöntőbe került a magyar csapat. Az első próbák után azonban úgy tűnik, hogy Ádok Zoli és csapátanak fergeteges színpadi show-ja elhomályosítja a környezetében fellépők produkcióját - tette hozzá.
A szerkesztő rámutatott: idén is a sokszínűség jellemzi a versenyt, ráadásul a szokásos ellentétek jelentek meg most, így például az ukrán-orosz vita, vagy a grúzok távolmaradása.
Klész Imre szerint a magyar csapat mindenképpen esélyes a döntőre, sőt akár még a legjobb tízbe is bekerülhet. "Most sokkal nagyobb esélyünk van arra, hogy bejussunk a döntőbe, mint tavaly" - mutatott rá. Az eddigi jelzések szerint Norvégia nyeri majd a versenyt, a nagy kedvencek közé tartozik a görög, az azeri és a máltai induló - fűzte hozzá.
Az eredményeket általában jó eséllyel megjósoló brit fogadóirodák előrejelzése szerint is a norvégok lehetnek a befutók, a bookmakerek azonban az utolsó harmadba sorolták Magyarországot.
Az előző évi magyar induló, Csézy is arról beszélt az MTI-nek, hogy szerinte is a norvégoknak van a legnagyobb esélye a győzelemre. Ádok Zolinak segíthet azonban az, hogy ettől az évtől kezdve megváltoztak a szabályok, és a nézői szavazatok mellett a pontok felét egy zsűri adja - tette hozzá.
Saját tapasztalatairól beszélve kiemelte: az Eurovíziós Dalverseny "nagyon sokat hoz" egy előadó számára. A dalversenyen való szereplése után őt is nagyon sok külföldi zeneszerző megkereste, a hamarosan megjelenő új nagylemezén is a dalok felét ezek a külföldi komponisták szerezték.
A dalverseny nagyon sokat változott az elmúlt évtizedekben, az utóbbi években nem kerültek ki az indulók közül olyan nagy sztárok, mint az ABBA vagy Celine Dion - fűzte hozzá.
Az első Eurovíziós Dalversenyt 1956-ban rendezték hét ország részvételével a svájci Luganóban. A versenyt a közszolgálati televíziókat tömörítő EBU (European Broadcasting Union) szervezi. Szulák Andrea személyében magyar versenyző először 1993-ban indult a versenyen.
Az idei verseny két középdöntőjét május 12-én és 14-én tartják, a döntőre május 16-án kerül sor Moszkvában.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!