Exkluzív! Milliókért játszott Vőfély Péter, az új Vágó-műsor rekordere - Fotókkal!

Nemesvita - A televíziós kvízmester, Vágó István legújabb, Párbaj című játékából hét és fél milliós nyereménnyel tért haza a nemesvitai Vőfély Péter.

Tóth B. Zsuzsa

A balatonedericsi iskola testnevelés-történelem szakos tanára már nem először látható televíziós játékban. Még Egry Jánossal is vetélkedett 1995-ben, aztán Jakupcsektől ötszörös milliomosként távozott és Vágóval is játszott már. Azt mondja, a szerencsében nem bízik, nem lottózik, de a játékokra ha csak lehet, jelentkezik, mert szereti a kihívást.
  
- Ebben a játékban pedig az aztán van bőven, hiszen velem szemben egy ellenfél áll. Igaz, hogy én választom, de ez a fajta harc fárasztóbb, mint amikor egyedül vagyok a műsorvezetővel. 

Bár az időt nem korlátozzák, de azt nem lehet a végtelenségig húzni, tekintettel kell lenni a másik játékosra is - mondja Péter, aki először hétfőn került adásba, majd szerdán több partnert is legyőzött. 

Míg aztán a tegnap esti adásból kiderült, hogy nem kis összeggel távozik. A pénzt egyelőre félreteszi, úgy érzi, ma nem lehet biztos az ember semmiben, például az állásában sem. 

Két gyermeke van, a fia 21, a lánya 15 éves, utóbbi és Péter kedvese izgult a stúdióban a sikerért.
 
- A hangjukat ugyan nem hallottam, a jelenlétük azonban jól esett. Pedig nem vagyok izgulós, sőt, nem is készülök a vetélkedőkre. Szerintem képtelenség felkészülni, mert úgyis az a legnehezebb kérdés, amire az ember nem tudja a választ. 

Az erősségem a sport és a történelem, gyengém az irodalom. Ez kiderült, ahogy az is, hogy az operák terén sem mozgok otthonosan. Ebben a játékban azonban lehet taktikázni, csakhogy ezt sokan nem használják ki, sokszor ez a korai kiesések oka. 

Szerintem élni kell a lehetőséggel, hogy többször is meg jelölhetjük mind a négy lehetséges választ. No, és a szerencsére is szükség van, úgy az esetek felében. Főleg, ha az embernek lövése sincs a válaszról - vallja be a focival, kerékpározással kikapcsolódó játékos. 

Az ő esetében azonban inkább a bizonytalanságot tapasztalhattuk néhányszor, de ügyesen lavírozott. Így nem fogott ki rajta például az a kérdés, hogy mit kerestek a ludak a Capitoliumon. 

Logikájára hagyatkozva pedig egykettőre rájött a nagyapák mennyiségét firtató beugratós kérdés nyitjára. 

Végül a csütörtöki adásban a karórák Tachy méterének szerepére, a sebesség mérésre szintén jól tippelt, így boldogan térhetett haza a hét és fél millióval. 
 
(Fotó: Tóth B. Zsuzsa, Gáspár Gábor)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!