Extrém frizurák - A divat nem korosztályfüggő

Ajka - Nyugodtan ült a székben a három esztendős Dani, miközben Héjássy Marián a kényelmes, divatos frizuráját készítette.

Tisler Anna

A végére már kezdte unni az ücsörgést, ekkor édesanyja nyalókával terelte el a figyelmét.

Dani sportos, rövid frizurája után Héjássy Marián egy tinilánynak melírozott hajat készített, miközben már a következő vendég is várt a sorára. Marci öt éve szerzett fodrász szakképesítést, majd egyből munkába állt. A tanulást nem hagyta abba, belvárosi szalonjának falán több, a továbbképzéseken való részvételt igazoló okmány lóg. Mint megtudtuk tőle, vágya, hogy Londonban tanulmányozza a legújabb divatot. Eddig még nem volt lehetősége arra, hogy kiutazzon, az irányzatokat viszont ismeri. Londonban dolgozó bátyja ajándékozza meg őt a legfrisebb szakmai és divatlapokkal.

- Hozzám az angol, extrémebb, kicsit tépett változat áll közel, és a vendégeim is szeretik azt - indokolta, hogy miért London az álma.

- Ma már az idősebbek is nyitottak az újra. A divat nem korosztályfüggő. Örömmel látom, hogy a 60 éves Ibolya nénit is feldobja egy megújult frizura. A vendégeim rám bízzák azt, hogy mit hozok ki a hajukból. Amikor helyet foglalnak a székben, nézem, fésülgetem a hajukat, és akkor döntöm el, hogy hogyan álljak neki és mi legyen a végeredmény.

Marcihoz egész családok is járnak. Dani édesanyja vágatni, nagymamája daueroltatni jelentkezik be. Sokan festetnek, melíroztatnak. Mint megtudtuk, most a rezesvörös a menő. A fodrász munka közben hajápolási tanácsokkal is ellátja vendégeit. A fiatal szakembernek sok a munkája, előfordul, hogy a hét hat napján dolgozik, túlórázik, mégis egy-másfél hétre tud csak időpontot adni. A válságot tavaly ősszel érezte egy ideig a forgalma csökkenésén, de decemberre már csak egész napos hajtással érte el, hogy karácsonyra mindenkit megszépítsen.

- A szakmában nagy a konkurencia, talán ezért is nagyon ritka a fodrászok közti barátság - tette hozzá. - Pedig bizonyára sokat tudnánk tanulni egymástól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!