Felemás hétvégi mérleg kézilabdában

Megyei körkép - A férfi kézilabda NB I/B-ben felemás hétvégét zártak a megyei csapatok: a KK Ajka Szentendrén kikapott, a Pápa viszont otthon nyert.

B. Virág Rita

Szentendre-KK Ajka 29:25 (16:12)

Budakalász, 50 néző. V.: Ágnecz, Sipos. 

Le Belier KK Ajka: Kovács D. - Farkas 6, Pavelka 1, Bajnóczi 3, Ferencsik 2, Putics Bence 4, Kovács Zs. 4 (4). Csere: Kovács S. (kapus), Erőss, Tóth 1, Menyhárt, Takács, Tömör 4. Edző: Poór Tamás.

Kiállítások: 20, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 33, ill. 44.

Méltatlan körülmények között fogadták az ajkai csapatot, fél órával a kezdés előtt még egy másik rendezvény színpada foglalta el a küzdőteret. Fej-fej mellett haladtak a csapatok (8:8), majd a félidő hajrájában a hazaiak egy 6:0-ás szériával megnyugtató előnnyel vonulhattak a szünetre. 

A folytatásban a vendéglátók durva, helyenként erőszakos védekezéssel hét gólosra hízlalták a különbséget, de az ajkaiak nem adták fel a küzdelmet és felzárkóztak (27:25). Sajnos azonban az egyenlítés már nem sikerült.

Jók: Tömör, Bajnóczi, Farkas.

Az ellenfél legjobb dobói: Duzsi 7, Perényi 6.

Bakonyerdő-Tököl 32:24 (17:12)

Pápa, 100 néző. V.: Babity, Palkovits. 

Bakonyerdő-Elmax VSE: Andorka - Sarus 2, Nagy 6, Bella 1, Heiczinger 5, Takács 4, Paár 6. Csere: Becsei (kapus), Bátori 6 (4), Petrovszki 2, Berta, Pacher, Kapcsándi. Edző: Vesztergom Zoltán.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 44, ill. 31.

A táblázaton jóval előkelőbb helyen álló tökölieket az ősszel idegenben legyőzte a Bakonyerdő, s a pápaiak ezután is bíztak a sikerben. A mérkőzés elején nagy gólváltás kezdődött, de egyik csapat sem tudott meglépni. A félidő utolsó perceiben aztán a pontosabban támadó hazaiak öt gólos előnyre tettek szert. 

A folytatásban a Bakonyerdő nagyon ügyelt, hogy öt találatnál közelebb ne engedje ellenfelét. A Pápa fontos győzelmet aratott. 

Jók: Andorka, Paár, Nagy, Takács, Heiczinger.

Az ellenfél legjobb dobói: Balog 6, Bodorovics 4.

További eredmények: Pécsi VSE-PLER KC II. 42:24, Alba Regia-Tatai HAC 21:34, Rinyamenti KC-Váci KSE 25:25, Szigetvár-Hort SE 35:23.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!