Felipe Massa sikeres plasztikai műtéten esett át

Sao Paulo - Sikeres plasztikai műtéten esett át hétfőn egy Sao Paulo-i kórházban Felipe Massa, aki súlyos balesetet szenvedett a Magyar Nagydíj július 25-i időmérő edzésén - közölte a Forma-1-es Ferrari-csapat internetes oldalán.

MTI

A Sao Paulo-i Albert Einstein kórházban végzett műtét közel négy és fél órán át tartott, és sikeres volt. A Ferrari közlése szerint Massa rövid ideig kórházban marad, majd hazamehet, és elkezdi a fizikai felkészülést (a versenyzésre).

A Ferrari csapata azzal számol, hogy Massa a következő szezon rajtjánál már biztosan autóba ülhet.

Massa a július 25-i mogyoródi időmérő edzésen szenvedett súlyos koponyasérülést, miután fejen találta a szintén brazil Rubens Barrichello autójáról leszakadt acélrugó. A pilóta kocsijával 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. Koponyatöréssel szállították az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) Papp Károly utcai intézményének intenzív osztályára, ahol még aznap megoperálták. A tavalyi világbajnoki ezüstérmes pilótát augusztus 3-án engedték haza Brazíliába.

Felipe Massa helyét a 36 éves Giancarlo Fisichella veszi át a Ferrarinál az idei szezon hátramaradt öt futamában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!