10°

Feljelentették Magyar Györgyöt

Siófok, Budapest - Egy siófoki ügyvéd feljelentette a Budapesti Ügyvédi Kamaránál dr. Magyar Györgyöt. Dr. Léhmann György siófoki ügyvéd szerkesztőségünkbe is eljuttatta a feljelentésének szövegét.

Alapvetően azt kifogásolta, hogy Magyar Györgynek – az iszapkárosultak nagyobb része jogi képviselőjének –  interneten olvasható megbízási szerződése véleménye szerint törvénybe ütköző. Az utolsó mondatra hivatkozik: “Jelen szerződés bármely jogcímen (tévedés, megtévesztés, feltűnő értékaránytalanság) történő utólagos megtámadásának jogáról ezennel lemondok.”

– Ez a kikötés azért törvénysértő, mert a szerződésmegtámadás lehetőségének kizárását nem lehet szerződésbe foglalni a Polgári törvénykönyv 236. paragrafusának 4. bekezdése alapján – magyarázza Léhmann György. 

– Véleményem szerint Magyar György célja az lehetett, hogy az ügyfélben fel se merüljön, hogy ettől a szerződéstől a későbbiekben megszabaduljon. Aki kiszáll a perből, annak visszamenőlegesen – a szerződés szerint – 50 ezer forint plusz áfát kell majd fizetnie óránként. Ez jó erkölcsbe ütközik, mert ez az összeg a havi minimál nyugdíjat messze meghaladja. Ez az ország közerkölcse szerint tisztességtelen.

A Magyar-féle megállapodásban kikötött 13 százalékos sikerdíjról a következőt mondta a siófoki jogász:

– Mivel megbízási szerződésről van szó, s az ügyvéd soha nem meghatározott eredményt ígér, csupán a tevékenység elvégzését, ezért, álláspontom szerint, a sikerdíj is törvénybe ütközik. Az ügyvédi kamarához írt levelemben többek között az etikai szabályaink 6/4-es pontjára is hivatkozom: “Az ügyvéd nem fogadhat el olyan megbízást, amelynek teljesítése jogszabály megsértésével jár, vagy közerkölcsbe ütközik.” Feljelentésemben kértem, hogy rendeljen el a kamara eljárást Magyar úrral szemben, továbbá munkájának gyakorlását függesszék fel.

Megkerestük Magyar Györgyöt. –  Nekem eszembe sem jutna más ügyvéd és ügyfelei belső jogviszonyával foglalkozni, nehogy azt mondják rám, hogy irigy vagyok. A kamaránál sem szoktam kollégákat feljelenteni, nehogy a hamis vád vétségét kövessem el – válaszolta az ügyvéd, majd Léhmann úr tevékenységére utalva hozzátette: – És megbízás nélkül sem szerkesztek 23 milliárd forintos kártérítési kereseteket az állam nevében, nehogy kinevessenek.


Legolvasottabb

1
Tarolt a Ninja Warrior
2
Ufókarambol történhetett Pápa felett?
3
Eladják a Newcastle Unitedet
4
Dali lánya mégsem a lánya – fizetnie is kell
5
Brutálisan öltek meg majdnem száz wallabyt
Forma-1 – Egyesült Államok Nagydíja
Hamilton nyert, világbajnok a Mercedes
időjárás / 3 órája
Hétfőn marad a hideg és az eső
Az ország több részében is nagy mennyiségű esőre kell számítani. A hőmérséklet 10 fok körül alakul.
Gyász
/"Ami neked csend, és nyugalom Az nekünk örökös fájdalom..."/ Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *FEKETE ISTVÁN* *nyugalmazott katonai százados* 75 éves korában csendesen megpihent. Temetése október 25-én 11 órakor lesz a devecseri új temetőben, katonai tiszteletadás mellett. Családja
/"Megállt a szív, megállt a kéz, Nincsen szó az ajkadon. Szívünkben örökké élsz, Mert szerettünk nagyon..."/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *ÉKES ANDRÁSNÉ* *szül. Mayer Mária* életének 80. évében csendesen megpihent. Temetése 2017. október 24-én, kedden 14.15-kor kezdődő gyászmise után 15 órakor lesz a herendi temetőben. Gyászoló család
Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy édesapánk, nagyapánk, testvérünk, *DR. SARKADY ÁRPÁD SÁNDOR* *szülész-nőgyógyász szakorvos* 2017. október 17-én örökre megpihent. Temetésre 2017. október 20-án 11 órakor, a református egyház szertartása szerint került sor. Utolsó útjára, akaratának megfelelően, szűk családi körben kísértük a veszprémi Vámosi úti temetőben. Október 22-én, vasárnap délelőtt 10 órakor a Veszprémi Református Nagytemplomban megtörténik a gyász esemény hirdetése és ott imádkoznak az Őt gyászolókért. Gyászoló család
Megyei körkép / 4 órája
Megye I: Nagyot lépett előre az Ugod
Bényi-Virág Rita
nagy váltás / 4 órája
Usain Bolt komolyan gondolja, hogy futballista lesz
Nemzeti ünnep / 6 órája
Szabadságvágyról, hazaszeretetről szóltak a megemlékezéseken
Magyar labdarúgó-válogatott / 7 órája
Trapattoni szívesen lenne magyar kapitány
Gázolás Balatonfüred / 7 órája
Elgázoltak egy fiút Balatonfüreden
Kovács Erika
összeveszett valakivel / 7 órája
Túszokat ejtett egy fegyveres egy angliai szabadidőközpontban