Felkészülés a döntőre - Botev-kupa tornászverseny

Veszprém - Lelkes közönség előtt keményen küzdő fiatalok adtak számot felkészültségükről az I. Botev-kupa tornászversenyen.

Novothny Ottó

A sportesemény, melyet Sztoján Hanna emlékére rendezett meg a Botev iskola, a házigazdák országos döntőre történő felkészülését is segítette. Érdekesség, hogy a II. korcsoportos lányok valamennyi számában a vendéglátók tornásza diadalmaskodott, sőt az egyéni összetett első hat helyezettje is Boteves diák volt. 

A mezőnyt a balatonfüredi Radnóti Miklós, a pápai Erkel Ferenc, a győri Apor Vilmos, a szombathelyi Bólyai János és persze a veszprémi Hriszto Botev iskola sportolói alkották. Ők versengtek az I. Botev-kupa szép serlegeiért és érmeiért.

Eredmények, I-II. korcsoport B kategória, csapat: 1. Veszprém, Botev A, 2. Győr A, 3. Balatonfüred, Radnóti, 4. Veszprém, Botev B, 5. Győr B, 6. Pápa, Erkel. 

Egyéni összetett: 1. Kuszi, 2. Gugolya, 3. Takács és Kiss, 5. Tuka, 6. Sinkó és Békefi (valamennyien Botev). 

Szerenként, ugrás: 1. Tuka, 2. Kuszi, 3. Takács és Rebeka

Gerenda: 1. Tuka, 2. Kuszi, 3. Gombos (Győr). Talaj: 1. Kuszi és Gombos, 3. Korinek (Győr). 

III-IV. kcs., B kat., csapat: 1. Veszprém Botev, 2. Balatonfüred Radnóti, 3. Szombathely, 4. Pápa Erkel. 
 
Egyéni összetett: 1. Iványi, 2. Miskolci (mindketten Veszprém), 3. Steierlein (Balatonfüred), 4. Kivés (Szombathely), 5. Fürich (Balatonfüred), 6. Csizmadia (Veszprém). 

Szerenként, ugrás: 1. Steierlein, Fürich, Glocknitzer (Szombathely) és Kivés. 

Gerenda: 1. Iványi és Miskolci, 3. Steierlein. 

Talaj: 1. Iványi, 2. Bóka (Pápa), 3. Miskolci.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!