Félmilliárdos beruházás - Megújul a megyei kórház sürgősségi ellátása

Veszprém – Közel félmilliárd forintból, 90 milliós tulajdonosi hozzájárulással 980 négyzetméteres felületen újul meg a megyei Csolnoky Ferenc Kórház sürgősségi ellátórészlege.

Varga Domokos Péter

Az adatokat dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott közölte a csütörtöki nyilvános helyszíni bejáráson. A tulajdonos megyei önkormányzat elnöke, Lasztovicza Jenő jelenlétébén a kórház vezetői bemutatták az intézmény megújuló részlegeit.

Rövidesen átadják Láthattuk az első ütemben már elkészült sürgősségi betegellátó osztályt, a gyermekambulanciát, a radiológiai osztályt, az ideiglenes helyen mûködő sürgősségi osztályt, az A és a D épületeket összekötő folyosót, valamint az audiológiát. (Utóbbi nem része a sürgősségi ellátásnak, azért került bele a projektbe, mert a korábbi helyét igénybe vették a fejlesztésnél.)

A megyei kórházban naponta 200 feletti beteget fogadnak a sürgősségi ellátás keretében – közölte dr. Márton Dezső főorvos. A 21. században természetessé vált kívánalom szerint egyre több beteg veszi igénybe ezt a szolgáltatást, itt az egyes szakterületek sürgősségi ellátásban jártas szakemberei döntenek arról, milyen kezelést kapjon a páciens. – Világújdonság, nincs még egy ilyen Magyarországon – közölte dr. Szántó Tamás főorvos a radiológiai osztályon, ahol bemutatták az új, mobil röntgenkészüléket.

A teljesen automatizált gépet wifi-összeköttetéssel látták el, a küldő orvos a felvételt az elkészülte után pár percen belül láthatja a monitorán. Az építészeti munkálatokkal egy hónap múlva elkészülnek, ezt követően néhány hónappal a betegek is használatba vehetik az új részleget – mondta el dr. Dávid Gyula orvos igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!