Finnországban szerepel a Hóvirág énekegyüttes

Veszprém - A Veszprémi Magyar-Finn Egyesület szervezésében a Hóvirág énekegyüttes pénteken Finnországba utazik, ahol négy koncertet ad.

Balla Emőke

A Hóvirág énekegyüttes több mint harminc éve része Veszprém zenei életének. Az 1977-ben alakult kórus az évi közel harminc fellépés mellett számos versenyen kiemelkedő eredménnyel szerepelt. Az együttes tagjai szabadidejükben, a zene szeretetéért énekelnek, hetente két alkalommal, kedden és csütörtökön próbálnak.
A hazai koncerteken túl az együttes nemzetközi fellépéseken is részt vesz. Finnországban 1991-ben járt a kórus, ahová ismét meghívást kapott.

A karácsonyi koncertkörúton szombaton Helsinkiben, jövő héten pedig Sodankyl-ben, Leviben és Veszprém testvérvárosában, Rovaniemiben lép fel, a veszprémi Magyar-Finn Egyesület, a Kapella Alapítvány, a Nemzeti Civil Alap, a helsinki Magyar Kulturális és Tudományos Központ, valamint a rovaniemi és sodankyl-i egyesületek támogatásával. Műsoron többek között Scarlatti-, Mendelssohn-, Rahmanyinov-, Sibelius- és Kodály-művek szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!