Finom halak, remek borok

Balaton-part - Az érintett négy települési önkormányzat, a balatonfüredi Polgári Szalon Egyesület és a Hamvas Béla Asztaltársaság június 25-től 28-ig szervezi meg a Balatoni Hal- és Borünnepet.

Varga Ibolya

Ebben az évben Balatonfüreden, Csopakon, Palóznakon és Tihanyban egyaránt bőséges programot kínálnak. A rendezvény ideje alatt ismert emberek receptjei alapján elkészített ételeket szolgálnak fel. 

Balatonfüreden a Koczor Pincénél Kondor Katalin, a Baricska Csárdában Szőcs Géza, a Blaha étteremben Mádl Dalma, a Borcsa Étteremben Meloccó Miklós, Csopakon a Dobó Vendéglőben Gulyás Dénes kedvenc ételeit kínálják. 

Az ország legkiválóbb borászai a füredi Tagore sétányon felállított pavilonoknál mutatkoznak be. Itt a Széchenyi szobornál folyamatosan könyvvásárt is tartanak. A rendezvény ünnepélyes megnyitója pénteken 18 órakor kezdődik a sétányon. 

Az ünnep programkínálatában rendkívül sok eseményt találunk. Több kiállítás nyílik, remek együttesek és alkotóközösségek mutatkoznak be. Játékos vetélkedőket szerveznek minden korosztálynak. Szombaton - 18 órakor - Papsoka-Siske templomromjánál ökumenikus istentiszteletet tartanak.

A legbőségesebb választék persze borokból és ételekből lesz, de mindig szem előtt tartják a szervezők, hogy nemcsak étellel él az ember.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!