Folytatódik a FüredFest

Balatonfüred - Két hét szünet után ma folytatódik a FüredFest kulturális programsorozat, amelyet ötödik alkalommal rendeznek meg a balatoni főszezonban Balatonfüreden; a Városi Szabadidő és Konferencia Központban mintegy tíz színházi estet, zenés-táncos bemutatót szervez, illetve ad elő a veszprémi Pannon Várszínház.

Nagy Terka

Ezen a nyáron is lesz ír szteppshow, ugyanis pénteken este fellép Füreden az Irish Dance Experience, amelyet magyar fiatalokkal hozta létre Catherine Gallagher táncművész, Írország nemzeti szteppbajnoka - mondta Vándorfi László, a színház igazgatója az MTI-nek.
    
Szombaton először láthatják Füreden a Pannon Várszínház előadásában a Ringasd el magad című darabot (összeállítás a legnépszerűbb hazai musicalslágerekből), július 17-én pedig Füreden lesz a premierje a várszínház Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátékának. 

Jövő szombaton adják elő a Hotel Mentholt, amelyet már harmadik éve szerepeltetnek a FüredFesten, de az igazgató szerint nem lehet levenni a műsorról, mert a közönség évről-évre visszavárja.
    
Ismét előadják (július 24-én) a tavalyi évad nagy sikerét, a Muzsika hangja című musicalt, akárcsak a korábbi sikerdarabot, a Padlást augusztus 2-án - mondta Vándorfi László.
    
Első alkalommal lesz látható a FüredFesten augusztus 7-én a Tánc-dal-fesztivál című zenés játék, amely a 60-as, 70-es évek slágereire épül. Ezt ismét egy régebbi produkció követi augusztus 8-án, A dzsungel könyve musical. Negyedik éve játsszák már a FüredFesten, de szintén nem lehet levenni a műsorról, mert eddig minden évben nézőcsúcsot döntött - jegyezte meg Vándorfi László.
    
Ismertetése szerint szintén újdonság lesz a FüredFesten a Kossuth- és Príma Primissima-díjas Presser Gábor szerzői estje augusztus 14-én, másnap pedig a Fehérlófia című zenés mesejátékot adják elő a várszínház fiatal művészei. 

A program-sorozatot augusztus 16-án a tavalyi nyitóelőadás, a Zorán dalaira épülő Boldog idő musical zárja.
    
Vándorfi László elmondta: a FüredFest teljes költségvetése 20 millió forint, ebből 4,7 milliót tesz ki a város támogatása, továbbá cégek, intézmények is szponzorálják a fesztivált, de nyertek pályázati pénzt is, illetve komoly összeget remélnek a jegybevételekből.
    
Az idei FüredFest hivatalosan június 24-én már elkezdődött, mégpedig a Férfi és nő című zenés darabbal, amelyet Dés László zenéjére Bereményi Géza írt és rendezett, és négy Kossuth-díjas színművész, Básti Juli, Udvaros Dorottya, Cserhalmi György és Kulka János szerepelt benne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!