Forma-1 - Michael Schumacher mégsem tér vissza

Berlin - Korábbi nyaksérülésére hivatkozva mégsem tér vissza a Forma-1-be a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher.

MTI

Ezt a 40 esztendős pilóta jelentette be kedden, miután orvosai megvizsgálták.

"Mindent megpróbáltam, hogy a Ferrari rendelkezésére álljak, de legnagyobb sajnálatomra nem sikerült - írta honlapján a legendás versenyző. - A mugellói tréning után erős fájdalmat éreztem a nyakamban, amelyekkel a terapeuták sem tudtak mit kezdeni. Az elmúlt két hétben elvégzett orvosi vizsgálatokat követően a tegnap délutáni záróteszt is megerősítette, hogy nem javult az állapotom. Mélységesen csalódott vagyok, mert szívesen beugrottam volna Felipe helyére. Nagyon sajnálom a ferraris srácokat és a szurkolókat, akik szorítottak nekem."

A februárban motorbalesetben megsérült Schumacher július 29-én közölte, hogy beszáll a Ferrariba, miután a brazil Felipe Massa súlyos fejsérülést szenvedett a Magyar Nagydíj július 25-i időmérő edzésén.

A maranellói istálló a nyilatkozat után nem sokkal bejelentette, hogy a 38 esztendős olasz Luca Badoer ül Massa autójába jövő vasárnap a valenciai Európa Nagydíjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!