Forma-1: Vettel győzött, Schumacher kiesett

Napló - A Forma-1 Malajziai Nagydíján, a világbajnoki sorozat harmadik versenyén a Red Bull német pilótája, Sebastian Vettel futott be elsőként.

MTI

Mögötte a csapattárs, az ausztrál Mark Webber lett a második, a német Nico Rosberg (Mercedes) pedig a harmadik.
A szintén Mercedesszel versenyző hétszeres világbajnok német Michael Schumacher műszaki hiba miatt kiesett, csakúgy, mint a korábbi kétszeres vb-első spanyol Fernando Alonso (Ferrari). Alonsónak ezzel búcsúznia kellett a pontverseny első helyétől, elébe a csapattárs, a Szepangban hetedik brazil Felipe Massa lépett, a harmadik helyre pedig Vettel jött föl.
Az 56 körös, 5.543 kilométeres pályán zajló versenyen a Red Bull német-ausztrál duója, a harmadik pozícióból indult Vettel és az időmérőt nyerő Webber a kitűnő start után nem adott esélyt a többieknek. Ők ketten már az elején elhúztak a mezőnytől, egyedül a Mecedes ifjú német sztárja, Rosberg tudott úgy-ahogy a "nyakukon" maradni. 
A Mercedes "nagy örege", a Forma-1-be hosszú szünet után visszatért 41 éves Schumacher a nyolcadik helyről a hatodikra még felküzdötte magát, de a 10. körben már feladni kényszerült a futamot. Sovány vigasz lehetett számára, hogy nem maradt egyedül: a folytatásban még heten estek ki.
A kerékcserék után, nagyjából a verseny felénél változatlanul a Vettel-Webber-Rosberg trió vezette a társaságot, a "nagy nevekből" a két McLaren-es brit, a volt világbajnok Lewis Hamilton a hatodik, a vb-címvédő, és az ez évi második állomást, a múlt heti Ausztrál GP-t megnyerő Jenson Button a hetedik, a ferrarisok közül Massa a nyolcadik, az idei, bahreini idénynyitón diadalmaskodó Alonso pedig a kilencedik volt. 
Az égiek megkönyörültek a Maláj Nagydíjnak, mert - bár olykor akadtak fenyegető jelek - nem eredt el az eső, a trópusi vihar hiányában viszont ugyanakkor alapvetően izgalommentes vetélkedés folyt az aszfaltcsíkon. A célba magabiztos könnyedséggel érkezett be a szárnyaló páros, Vettel és Webber, Rosberg ugyanígy gondmentesen szerezte meg a harmadik helyet. Alonso az utolsó előtti körben túlerőltette gépét, miközben Buttont próbálta megelőzni, ennél fogva a Ferrari célba érés helyett megadta magát, a spanyol pedig kiesett. 
Hamilton a 6., Massa a 7., Button pedig a 8. lett a Maláj Nagydíjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!