Francia polgármesterek a megyében

Veszprém - A franciaországi Lot et Garrone megyéből érékezett, polgármesterekből álló küldöttség pénteken megyénket kereste fel, hogy közelebbről megismerkedjenek a magyar önkormányzati munkával.

Mátételki András

A megyeházán Talabér Márta, a megyei közgyűlés alelnöke elöljáróban arról beszélt, hogy nemrég ünnepelte Sólyban négy megye fennállásának ezeréves évfordulóját. 

Az önkormányzatiság 20 éve alatt a legjelentősebb változás a kis települések életében következett be, amikor önállóak lettek. A megyére, hangzott el, leginkább a legjelentősebb intézmények fenntartása maradt.

Dionis Du Sejour Jean, Angen polgármestere, a polgármesteri társaság elnöke elmondta, településeik 800-900 éves, míg megyéik 200 éves múltra tekintenek vissza. 

A polgármesterek egyesületének legfőbb feladata, hogy véleményüket eljuttassák a legmagasabb állami szintre. 

A magyar és a francia polgármesterek hétfői eszmecseréjén alaposan áttekintették az önkormányzatok munkáját, valamint szóba került az együttműködés lehetősége is.

A napok óta Magyarországon tartózkodó delegáció hétfőn délután felkereste a Herendi Porcelánmanufaktúra múzeumát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!