Futás a drogok ellen Perezékkel

Veszprém - Kimagaslóan sok, mintegy kétezernégyszáz diák állt rajthoz a nyolcadszor megrendezett Drogmentes Magyarországért maraton futás veszprémi szakaszán. Az Óváros térről induló nebulókat Vörös Zsuzsa olimpiai bajnok öttusázó indította útjára.

Martinovics Tibor

A drogmentes csapat idén is azt tervezi, hogy az összes megyét érintve, több, mint kétezer kilométert megtéve 42 nap alatt körbefutja az országot, azért hogy felhívja a figyelmet a kábítószerfogyasztás veszélyeire, a fiatalok, különös tekintettel az iskolás korúak egyre növekvő drogozására. 


(Fotó: Penovác Károly)

Megmutassa, lehet tenni a drogok ellen, és lehet találni értelmes elfoglaltságot. Az ország legnagyobb drogellenes programsorozatának részeként egyébként iskolai drogmegelőző előadásokat tartanak és ingyenes felvilágosító füzeteket osztanak a diákok között. 
 
Magyarországon a fiatalok harminc százaléka kipróbált már valamilyen illegális szert, elsősorban marihuána-származékokat és parti-drogokat, de egyre népszerűbb a GHB is. 

A társadalom biztosító évente négymilliárd forintot költ a függőségek kezelésére - tudtuk meg az Együtt egy Drogmentes Veszprémért Alapítvány elnökétől. 

Demecs István kérdésünkre elmondta, nagy öröm számukra, hogy ebben az évben a tavalyi részvételt akár meg is duplázhatják, hiszen a visszajelzések szerint hatvanezren csatlakoznak majd a futáshoz.  

Itt Veszprémben mindig nagy az érdeklődés, de így is a tavalyihoz képest jóval több diák csatlakozott a mozgalomhoz - fogalmazott Demecs István, aki kiemelte fontos, hogy az állami feladatot ellátó intézmények mellett civil kezdeményezések is megszólítsák az iskoláskorú gyermekeket. 

A veszprémi tanulók az Óváros tértől a Kossuth iskoláig futottak együtt a maratonistákkal. A tizenkilenc fős drogmentes csapat, múlt hét szombaton indult a Parlament elől, e hét szerdán Székesfehérvárról futottak el Veszprémig, hogy aztán innen egészen Pápáig megint teljesítsenek egy újabb szakaszt.
 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!