Géppisztolyos gyilkosság Moszkvában - Lelőtték Rátgéber ex-klubjának a tulajdonosát

Moszkva - Kocsijára leadott géppisztolysorozattal megölték Sabtaj Kalmanovics üzletembert hétfőn Moszkvában, sofőrje súlyosan megsebesült.

MTI

A gyilkosság a Novogyevicsij-kolostor melletti egyik utcában történt kora délután. A tettesek - vélhetően két személy - egy Lada gépkocsin elmenekültek.
   
Az ügyészség bérgyilkosságot feltételez, s nem zárja ki, hogy a történtek Kalmanovicsnak a Szpartak Vidnoje női kosárlabda klub elnökeként kifejtett tevékenységével függ össze.
   
Az 1949-ben született Kalmanovics ismert, színes egyéniség volt. A Szovjetunióból 1971-ben Izraelbe vándorolt ki családjával, a jeruzsálemi egyetemen szerzett diplomát, majd kereskedelmi és építőipari tevékenységbe fogott. Később, 1993-94-ben Ioszif Kobzonnal, az üzletemberként is ismert híres énekessel közösen alapított több céget Oroszországban.
   
Kalmanovics sikeres mecénásként és producerként is ismert volt: ő szervezte egyebek között Michael Jackson, Tom Jones, Liza Minnelli és José Carreras oroszországi turnéit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!