Gyakorlásnak sem túl erős - Súlytalan ellenfél volt a Sárvár junior

Sárvár - Az NB IB-s kosárlabda bajnokságban a veszprémiek a korábbi mumus Sárvár otthonában léptek pályára és csaknem száz ponttal nyertek.

Novothny Ottó

Sárvár-Veszprémi ESC 32:129 (0:41, 9:26, 9:25, 14:37)
Sárvár, 100 néző. V.: Dochmanovic, Boros.

Sárvár: Szita 7, Antoni 5, Gerse, Vargyas 6, Kiricsi 7. Csere: Bokkon 1, Halmai, Saffer, Szakos 1, Kun 5. Edző: Szájer József.
VESC: Mérész 12, Faragó 53, Jilling 143, Fekete 2715, Pataki 263. Csere: Kiskós 8, Nagy 2, Horváth D. 6, Szabó 10, Oltárczy 33, Gábriel 6, Száraz 10. Edző: Molnár István.

A kezdést követően roppant egyoldalú játék alakult ki. A venbdégek megfelelő hozzáállását jelzi, hogy a házigazdák egyetlen pontot sem szereztek, miközben a veszprémiek gyors kontrák után megoldhatatlan feladat elé állították a sárváriakat. (Ebben a sportágban ritkán tapasztalható eredményt láhatott a nagyérdemű az első tíz perc végére, jelezve az összecsapás komolytalanságát, amely persze kizárólag a hazaiak kora, felkészültsége, tudása okán alakult ki.)

A folytatásban sem változott a játék képe, a VESC hatalmas fölényben játszott, a félidőben 9:67-et mutatott az eredményjelző. A hosszabb szünetet követően az egyetemistáknál elsősorban a fiatalok kaptak játéklehetőséget, támadásban ekkor időnként akadozott a gépezet, de védekezésben változatlanul jól teljesítettek. Ők sem ismertek elveszett labdát, a negyed végére 18:92-re módosult az állás.

Az utolsó tíz percben folytatódott a junior találkozó, mindkét oldalon a korosztályosok küzdöttek. A házigazdák maradék önbizalmukat is elveszítve játszottak, miközben a másik oldalon a fiatalok alaposan bemelegedve látványos akciók végén szerezték pontjaikat.

Sárváron az történt, ami az elmúlt fordulókban: a hazaiak lényegesen gyengébb erőkből álltak mint a vendégek. Az elmúlt esztendők izgalmas csatái már csak az emlékekben élnek, hiszen hiába küzdöttek becsülettel  a vendéglátók, képességeik még csak erre voltak elegendőek.

Molnár István: - Nem hiszem, hogy ilyenkor bármi okosat lehet mondani. A mérkőzést lejátszottuk, senki nem sérült meg és mindkét csapat becsülettel harcolt.

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!